Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

09.11.2023

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва Богодухівського району!

Вітаю вас із професійним святом! 

Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті. Вони підживлювали і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

Працівники культури та майстри народного мистецтва формують духовність, почуття національної гідності та злагоди в суспільстві. Їхня майстерність та професіоналізм зберігають та збагачують українську культуру. Вони дарують людям радість, несуть культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим, звеличують рідну Україну!

В умовах воєнної російської агресії ми ще більше переконалися, наскільки вагомою є роль фахівців сфери культури, креативних індустрій та митців, чий досвід, талант, зусилля і спільні ініціативи допомагають тримати наш інтелектуальний та культурний фронт. Завдяки вам самобутня українська культура впевнено розширює кордони, стає все більш популярною та впізнаваною у міжнародному просторі, а наша музика, література, мистецькі проекти завойовують серця мільйонів шанувальників у світі.

Особлива подяка тим діячам культури, які взяли до рук зброю і мужньо боронять рідну землю та нашу незалежність у лавах Збройних Сил України. Ви вкотре доводите, що творчий, інтелектуальний, духовний потенціал нашої держави – невичерпний, а нескорена мужня українська нація – незламна.

Богодухівський район надзвичайно багатий талановитими людьми. Творча робота працівників культури  вражає своєю неповторністю, колоритом, невичерпною енергією, різносторонністю, а головне – щирістю.

Наша культура — самобутня, має багатий спадок і сьогодні розвивається яскраво відгукуючись на виклики воєнної сучасності: ми перемагаємо на Євробаченні, збираємо на аукціонах та концертах мільйонні пожертви на ЗСУ.

Сердечно дякую кожному з вас за невтомну працю, за збереження джерел духовності, адже своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте наш край, примножуєте успіхи і досягнення. Ваші вміння — ваша зброя. У час війни ви тримаєте культурний фронт нашої країни.

Бажаю працівникам культури і майстрам народного мистецтва міцного здоров'я, натхнення та успішної реалізації творчих планів під мирним українським небом.  Нехай в вашому особистому житті  розквітає щастя, панує родинний затишок та благополуччя, потужної творчої енергії, з ентузіазмом шукати і втілювати в життя свої приголомшливі ідеї, перетворювати задумане в шедеври!        

Разом із вами ми обов'язково переможемо!

Слава Україні та її Героям!

Голова Богодухівської районної ради

Юрій ЯЦИНА