Візит до Валківської та Коломацької громад

20.09.2023

16 вересня голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, разом із начальником районної військової адміністрації Анатолієм Рисцовим та народним депутатом України Олексієм Красовим, взяли участь в урочистих заходах присвячених 80- річчю з дня визволення м. Валки та смт. Коломак від нацистських загарбників.

Урочистості розпочалися з пам’ятної церемонії покладання квітів до меморіалів та братських могил загиблих воїнів. Присутні відділи данину шани героїзмові та відданості воїнів, які загинули під час визволення рідної землі від нацистських загарбників у роки Другої світової війни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто ціною свого життя самовіддано боровся і продовжує боротися за свободу, звільняючи Українську землю.

Керівники відвідали ветерана Другої світової війни Ольховського Віктора Івановича з м.Валки, засвідчили йому свою шану, побажали здоров’я та довгих років життя.

Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, хто загинув, визволяючи наш рідний край від нацистських окупантів. Низько вклоняємося всім, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Кожен з них – це жива історія України, приклад мужності та патріотизму. Проте сьогодні нащадки тих визволителів теж ведуть запеклу боротьбу із підступними окупантами, які прийшли на українську землю, цього разу, з російськими. Переконані – як тоді ми перемогли фашистів, так переможемо і рашистів. Адже дух українських захисників та захисниць міцний, а серця – гарячі. Віримо – ми обов`язково переможемо і цих ворогів!