Шановні ветерани війни, військовослужбовці, учасники добровольчих формувань, всі жителі району!

29.08.2019

Сьогодні в нашій державі вперше відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через п’ять років у цей день так само болить. 29 серпня 2014 року почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців. Тоді ж країна дізналася, що українські військові потрапили у «котел».

Сьогодні, у наш непростий буремний час, усі зусилля, сподівання, щоденні дії усіх українців об'єднані однією думкою, однією мрією - мрією про мир і спокій у нашій країні, мрією про те, щоб ми нарешті припинили втрачати синів і дочок України у цій неоголошеній війні.

Мабуть, немає такої родини, яку б ця тема оминула. За цей час ми зазнали багато втрат, ми стали вразливими і сумними, але в той самий час ми стали мужніми і сильними, ми простягаємо руку допомоги ближньому, ми віримо в нашу перемогу, ми віримо, незважаючи на те, що життя наше розділилось на до і під час АТО, яке в свою чергу розділилось на життя до лінії вогню, і життя на лінії вогню.

Схилімо сьогодні наші голови і вшануємо пам’ять наших героїв, які загинули в зоні АТО за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.

Голова районної ради                                                                                Сергій Панов