Робочий візит Президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до Богодухівського району

24.11.2022

В Богодухівському районі вперше за час війни відбулася робоча зустріч та семінар-практикум за темою «Особливості діяльності органів місцевого самоврядування та старост в умовах воєнного стану» під головуванням Президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голови Харківської обласної ради Тетяни ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО.

У семінарі взяли участь - народний депутат України Олексій КРАСОВ, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола ТІТОВ, голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА, голова Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій РИСЦОВ, голови (заступники) територіальних громад та старости громад району.

На початку заходу нагородили представників аграрного сектору та працівників Золочівської селищної ради Грамотами та відзнаками Харківської обласної ради за особисту мужність і героїзм під час виконання службових обов’язків в умовах воєнного стану.

В ході семінару-практикуму розглянуті питання:

- Правове регулювання роботи органів місцевого самоврядування та старост в умовах воєнного стану;

- Особливості трудових відносин працівників органів місцевого самоврядування у умовах воєнного стану;

- Формування та виконання місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.

Юрій ЯЦИНА – голова профільної комісії Асоціації з питань діяльності старост та залучення жителів до управління громадою, голова районної ради, виступив із проблемними питаннями у діяльності старост ОМС, шляхами їх розв’язання та покращення ефективності діяльності місцевих рад та старост в умовах воєнного стану.

Захід пройшов з дотриманням норм безпеки. За результатами зустрічі визначено напрями подальшої співпраці та важливі питання життєдіяльності району та кожної громади в умовах сьогодення.

Надзвичайно вдячні всім учасникам семінару, спікерам і представникам Асоціації, які включилися в режимі відеоконференції: Радникам - Яні Брусенцовій, Андрію Мацокіну, та консультанту з бюджетних питань Харківського Регіонального відділення Асоціації міст України Миколі Наркізову, заступнику керівника Центру розвитку громад Асоціації -Галині Пронькіній за методичні рекомендації, обмін досвідом та можливість обговорити нагальні питання особливостей роботи органів місцевого самоврядування в умовах війни.

Окрема вдячність президенту Асоціації, Тетяні ЄГОРОВІЙ-ЛУЦЕНКО за організацію заходу, змістовну інформацію, роз’яснення, відповіді експертів на підняті питання та проблеми, які виникають в громадах під час дії воєнного стану. Тільки об’єднавши спільні зусилля матимемо найкращий результат.

Разом до Перемоги! Слава Україні!