Професійно-технічне навчання: представники Харківського центру професійно–технічної освіти Державної служби зайнятості та Богодухівської районної ради Харківської області обговорили напрями співпраці

01.11.2023

Додаткова увага суспільства -

учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни…

Професійно-технічне навчання: представники Харківського центру професійно–технічної освіти Державної служби зайнятості та Богодухівської районної ради та районноі державної адміністрації Харківської області обговорили напрями співпраці

На виконання доручення директора Державної служби зайнятості Юлії Жовтяк за напрямом «Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни», адміністрацією Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 31.10.2023 було проведено робочу зустріч з керівництвом Богодухівської районної ради та районної державної адміністрації.

Одним із пріоритетних векторів роботи Харківського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості є навчання учасників бойових дій та мешканців району, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій.

На зустрічі в.о. директора Харківського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Ганни Калашник з головою Богодухівської районної ради Харківській області Юрієм Яциною, заступником голови райдержадміністрації Олександром Дейнека, керівниками та посадовцями соціальних служб, РТЦК разом обговорили можливості навчання учасників бойових дій, мешканців Богодухівського району, та тих, хто отримав інвалідність внаслідок війни. Представники закладу освіти ознайомили колег Богодухівської районної ради з наявним переліком ліцензованих професій та освітніх програм для отримання нових/додаткових компетенцій, порядком навчання та визначили перспективні напрямки співпраці.

Окрім професійного навчання, Харківський центр ПТО ДСЗ буде забезпечувати психологічний супровід таких здобувачів освіти – елемент, що є критично важливим для осіб, які отримали травми внаслідок війни.

Ті, хто вирішить приєднатися до програми, отримають можливість професійно-технічного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації за будь-якою з обраних професій (з переліком ліцензованих професій та освітніх програм Харківського центру ПТО ДСЗ ви можете ознайомитися за посиланнями: https://www.dcz.gov.ua/.../perelik-licenzovanyh-profesiy... ,

https://www.dcz.gov.ua/.../reyestr-osvitnih-program-dlya...

Подати електронну заяву на навчання можна тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/108/f529144n97.docx

В рамках організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю передбачено також компенсацію за проїзд до місця навчання, індивідуальний супровід осіб з інвалідністю та допомога з проживанням у гуртожитку.

Усі витрати, пов'язані з професійним навчанням, покриватимуться коштами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.