НАВЧИТИ ЛЮДЕЙ СПРАВЛЯТИСЯ ЗІ СТРЕСОВИМИ СИТУАЦІЯМИ, ПОСИЛИТИ ВОЛОНТЕРСТВО НА МІСЦЯХ, А ОТЖЕ – ЗГУРТУВАТИ ГРОМАДУ

22.03.2024

20 березня голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина разом з начальником Богодухівської районної військової адміністрації Анатолієм Рисцовим взяли участь у відкритті Центру жизнєстійкості у Валківській громаді.

Відкриття відбулося за участі заступниці Міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої, керівниці Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України Оксани Збітнєвої, заступниці начальника Харківської обласної військової адміністрації Віти Ковальської, та представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Це унікальний безбар’єрний простір, створений для надання різноманітних соціальних послуг мешканцям громади. На базі Центру можна отримати психосоціальну підтримку, допомогу та консультацію юриста. Особлива увага приділятиметься також розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. Робота центру буде спрямована також на координацію локального волонтерства та допомогу в реалізації волонтерської діяльності.

Центр життєстійкості передбачає простори для індивідуальної та групової роботи з населенням, а також простір для надання послуги денного догляду. Ще один важливий напрямок - психологічна робота з військовослужбовцями, ветеранами та їх родинами, підтримка ВПО та інших незахищених верств населення.

Створення та функціонування Центру стало можливим за допомоги та фінансової підтримки партнерів - Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький державний банк розвитку KfW та завдяки Захисникам і Захисницям України, дякуючи яким ми можемо жити у щоденних турботах разом з близькими людьми, творити та любити нашу Батьківщину!

Слава Україні! Слава її героям!