Друга світова війна – страшна біда XX століття

03.05.2018

Друга світова війна – страшна біда XX століття, болюча рана, яка досі ятрить чи не в кожній родині в Україні. Захисники Батьківщини проявили чудеса героїзму, мужності, відваги, захищаючи кожний клаптик землі до останньої краплі крові.

Вистояли! Перемогли! Але ціна тієї перемоги – жахлива. Мільйони загублених людських життів, кожен другий воїн не повернувся до рідної домівки. Сотні тисяч поранених, скалічених війною, зруйнована економіка. Тому війна і дотепер продовжує жити незагоєною раною у свідомості наших співвітчизників. Ми завжди будемо пам’ятати загиблих на полі битви і низько вклоняємося ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни задля перемоги.

Ветерани війни – чи багато їх залишилося? З кожним роком стає все менше очевидців тих жахливих подій. Звичайно ж, війна – це страшно, але чи знаємо ми, що довелося пережити тим, хто її бачив?

Напередодні Дня пам’яті та примирення і 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова районної ради Сергій Панов та голова районної державної адміністрації Володимир Шаров відвідали вдома ветерана війни Івана Яковича Фарбітного. Війна застала Івана Яковича за мирним заняттям – працював слюсарем 4-го розряду на ХТЗ. Не зміг залишитися осторонь загальної біди, пішов захищати Батьківщину піхотинцем на 1-му Прибалтійському фронті. Після поранення, довготривалого лікування, прискореного навчання гвардії сержант Фарбітний продовжив службу у Забайкальському окрузі в 20-му гвардійському танковому полку. Отримав нагороди: орден Вітчизняної війни II ступеня, медаль «За бойові заслуги».

Керівники району подякували ветерану за неоціненний подвиг задля миру та добра, за стійкість і мужність, за те, що пройшовши крізь страшні випробовування вогняних років він зумів зберегти чистоту душі та жагу до життя. А також запевнили, що нинішнє покоління пам'ятає і цінує подвиги своїх батьків і дідів, які вибороли таку жадану перемогу в роки Другої світової війни.

В ході подальшої розмови гості поцікавилися здоров’ям, проблемами Івана Яковича. Наприкінці спілкування побажали ветерану міцного здоров’я, добробуту, злагоди, родинного тепла та мирного неба над головою. Очільники району привітали ветерана із наступаючим святом та вручили йому подарунковий набір.

Керівництво району планує в передсвяткові дні відвідати усіх ветеранів Другої світової війни, які проживають в місті та районі, та висловити вдячність та шану героям за їх неоціненний подвиг.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.