День Соборності України

22.01.2024

«А ви думали що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни»

                                   Ліна КОСТЕНКО

                В Україні сьогодні відзначають День Соборності. В цей день у 1919 році проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї визначної нагоди керівники району і міста, працівники державних установ, підприємств і організацій, громадськість та жителі поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав свої життя за незалежність і свободу в боротьбі з російськими загарбниками.

                Це свято єдності та волі українського народу до свободи. Для українців єдність – це не просто поняття; це втілення рішучості всупереч неможливим труднощам, які знову й знову постають упродовж нашої історії. Сьогодні, в час, коли триває активна фаза російсько-української війни, події сторічної давнини набувають нових сенсів. Ми засвоїли уроки історії й розуміємо, що лише в єдності наша сила, а згуртованість – запорука перемоги!

Об’єднуємося заради вільної і свободної України!

Слава Україні!

Слава ЗСУ!

Слава Героям!