День пам’яті, скорботи та вдячності

08.05.2018

В Україні, як і в усьому світі, 8 та 9 травня відзначаються День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям різних рас і націй – усім загиблим і тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла.

Сьогодні, 8 травня, урочисті заходи у м. Богодухові розпочалися біля Братської могили на міському цвинтарі поминальною панахидою за загиблими у роки Другої світової війни. Вклонитися тим, хто воював і загинув у ці страшні роки прийшли голова районної ради Сергій Панов, голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, депутати Харківської обласної ради Ольга Львова та Микола Пушкар, міський голова Микола Голуб, голова районної партійної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутат районної ради Олександр Скорик.

Далі заходи перемістилися до меморіалу героям війни на центральній площі міста, де відбувся урочисто-траурний мітинг. Люди зібралися щоб, в черговий раз, продемонструвати глибоку вдячність та повагу всім, хто здобув перемогу у цій жорстокій війні з нацизмом, всім, хто поборов Зло. У мітингу взяли участь ветерани та учасники Другої світової війни, учасники АТО, керівники та представники трудових колективів, організацій, установ, закладів, учнівська молодь та жителі міста.

Під час мітингу з літературною композицією «Пам’ятаємо! Перемагаємо» виступили учні Богодухівського професійного аграрного ліцею, а учасники аматорського народного хору «Українська пісня» районного будинку культури виконали пісні «Степом, степом» з солісткою Оксаною Михайлюченко і «Питала мати в далини».

Завершився мітинг салютом пам’яті, урочистим покладанням гірлянди та квітів до меморіалу загиблим воїнам. Люди нескінченно несли квіти до братських могил у знак пам’яті і скорботи. Щоб ніколи більше таке не повторилося, ми повинні поважати, дякувати, просити прощення і пам’ятати.

А вже ввечері, на центральній площі міста Богодухова, гостей та жителів міста чекала культурно-розважальна програма за участі аматорських колективів району та смачна польова каша.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.