Звіт голови Богодухівської районної ради Панова Сергія Федоровича за 2017 рік

21.12.2017

Все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної праці депутатів, постійних комісій районної ради, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату районної ради, у тісній співпраці з обласною радою, обласною та районною державними адміністраціями, міською, селищними, сільськими радами, керівниками підприємств, організацій, господарств та установ району,

Перш за все я прагнув бути і був чесним, справедливим й відкритим до людей з їхніми проблемами, стояти на захисті їхніх прав і свобод. Я пишаюся тим, що я не отримував жодних корупційних доходів чи інших винагород, працюючи на цій посаді. Моя мета – зробити наш район кращим.

Заплановані бюджетні надходження виконуються у повному обсязі, своєчасно виплачується заробітна плата працівникам освіти, охорони здоров’я, культури і іншим бюджетним категоріям.

Так, станом на 1 грудня 2017 року, доходна частина загального фонду районного бюджету, без урахування трансфертів склала – 66 млн. 527 тис. 400грн. ( очікуване виконання за 2017рік складає більше 72 млн.), спеціальний фонд по доходах склав 12 млн. 908 тис. 100 грн.

Для порівняння, за 2016 рік доходна частина загального фонду районного бюджету, без урахування трансфертів склала 42 млн. 823 тис. 600 грн., спеціальний – 7 млн. 408 тис. 200 грн.,

за 2015 рік доходна частина загального фонду районного бюджету, без урахування трансфертів склала 27 млн. 715 тис. 829 грн, спеціальний – 7 млн. 179 тис. 051 грн.

Постійно проводиться робота з економії та оптимізації витрат. Насамперед оптимізація мережі освітянських закладів, це були не прості, але необхідні рішення.

Завдяки проведеній реформі децентралізації, а саме перерозподілу податкових надходжень між державним і місцевими бюджетами , всі сільські, селищні, міська ради мають перевиконання запланованих надходжень до своїх бюджетів, і мають власні кошти на вирішення соціальних потреб свої громад.

За звітний період з районного бюджету була виділена рекордна сума коштів для надання адресної грошової допомоги громадянам, які опинилися в скрутному матеріальному стані в розмірі 1 млн. 9 тис. грн. Для порівняння: три роки назад ця сума складала 20 тис. гривень. Завдяки раціональному використанню та вжиттю заходів з економії бюджетних коштів ми, вперше за останні роки, змогли надати реальну допомогу людям у такому масштабі.

Спільними зусиллями з райдержадміністрацією нам вдалося забезпечити реалізацію пріоритетних завдань, в тому числі програми соціально-економічного розвитку району на 2017 рік. Одним з пріоритетних напрямків роботи у минулому році було і є поліпшення матеріально-технічної бази районних закладів охорони здоров’я.

Транспорт для медичних працівників – це життєво важлива необхідність. У деяких випадках відлік часу йде на години. Від нього залежить життя хворого. Тому в цьому році районною радою були виділені кошти на придбання та придбано автомобіль-мікроавтобус для транспортування хворих на процедуру гемодіалізу до міста Харкова в сумі 784 тис. 867 грн. Також придбано асенізаторський автомобіль для відкачування відходів стояка води в КУОЗ Богодухівська ЦРЛ (з районного бюджету виділені кошти в сумі 90,0 тис. грн.).

Взагалі протягом року районною радою надавалась всебічна підтримка медичній галузі району. Це й виділення коштів на проведення поточних ремонтів відділень, придбання комп’ютерної техніки та медичної апаратури, медичного обладнання та виробів медичного призначення, які вкрай необхідні для надання якісної медичної допомоги та інше.

Перелікую тільки основні придбані засоби:

Для Богодухівської ЦРЛ:

У неврологічне та терапевтичне відділення: електрокардіографи;

У дитяче відділення: один вакуумний відсмоктувач, один інгалятор (небулайзер), два апарати для вимірювання артеріального тиску;

У операційне відділення: один ушивач УКЛ – 40;

У анестезіологічне відділення: монітор для цілодобового спостереження стану хворого, два ларингоскопи, морозильну скриню;

У поліклінічне відділення: три офтальмоскопи та один дерматоскоп.

Для центру первинної медико-санітарної допомоги, окрім згаданого вище автомобілю «Рено» для перевезення хворих на гемодіаліз, для амбулагорій у населених пунктах Губарівка, Павлівка, Кленове, Хрущова Микитівка, Улянівка, Крисино передано сертифікати на отримання ноутбуків.

По будівлі поліклінічного відділення Богодухівської ЦРЛ : проведений капітальний ремонт покрівлі за рахунок обласного бюджету у сумі 1 млн. 18 тис. 560 грн. , також виготовлений та пройшов експертизу проект по заміні віконних блоків, утепленню фасаду.

 По будівлі Богодухівської центральної лікарні : виготовлений та пройшов експертизу проект по заміні віконних блоків у кількості 284 штук. Зараз розпочалося впровадження цього проекту за рахунок коштів державного бюджету.

Вперше у 2017 році, за ініціативи районної ради, на рівні району було запроваджено та успішно реалізовано співфінансування проектної пропозиції «Неінвазивна вентиляційна система - запорука здоров’я немовля». Вона передбачає придбання для КУОЗ Богодухівська ЦРЛ апарату для штучної вентиляції легенів SV-300 з розширеним контролем життєво-важливих функцій пацієнта, вбудованою турбіною та можливістю використання при транспортуванні. Це був дуже важливий для нас досвід співпраці громад району задля реалізації єдиної мети. Я вдячний всім місцевим радам, які долучилися до співфінансування. Цей яскравий приклад плідної співпраці впевнено доводить, що разом ми сильніші.

Надалі зупинюсь на питаннях розвитку освіти. В районі системно впроваджуються заходи щодо покращення умов навчання та перебування дітей з освітніх закладах. Адже їх розумовий та фізичний розвиток та зміцнення здоров'я є одним із наших головних завдань. Здоров’я дітей залежить від умов їхнього життя. Дитина в школі не тільки навчається, а й харчується, займається спортом, розважається, відпочиває. Тому в звітний період районною радою було зроблено немало задля впровадження енергозберігаючих заходів та покращення умов навчання. Нагадаю лише декілька:

Проведений поточний ремонт віконних та дверних відкосів в приміщенні Гутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ульянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Полково-Микитівської ЗОШ І-ІІІ, Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Богодухівського колегіуму №2, Губарівського НВК.

При сприянні Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, за рахунок співфінансуванні з обласного бюджету, були проведені капітальні ремонти м’якої покрівлі Богодухівського ліцею № 3 (кошти районного бюджету склали 115 тис. грн.), покрівлі Богодухівської загальноосвітньої школи № 2 (кошти районного бюджету склали 115 тис. грн.), капітальний ремонт системи опалення Гутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (кошти районного бюджету склали 399,7 тис.грн.). Придбаний ще один шкільний автобус ISUZU, частка районного бюджету склала 970 тис. грн.

За рахунок освітньої субвенції придбано та передано до закладів освіти комп’ютерної техніки у кількості більше 120 штук, що дозволило практично повністю оновити комп’ютерні класи району.

За звітний період районною радою також були виділені кошти на:

- поточний ремонт будівлі дошкільного підрозділу Крисинського навчально-виховного комплексу - 66,55 тис. грн.;

- придбання вікон металопластикових для дошкільного підрозділу Кленівського НВК – 49 тис. грн.

- поточний ремонт фундаменту Павлівської ЗОШ І-ІІ ступенів - 49,9 тис. грн.,

- поточний ремонт будівлі Семеноярської філії Богодухівськоі загальноосвітньої школи № 2 - 49,9 тис. грн.,

- встановлення модульної котельні на твердому паливі для опалення приміщення комунального початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу «Богодухівська дитяча музична школа ім. В.Т.Борисова» в сумі 170,0 тис. грн.;

- поточний ремонт покрівлі котельні Богодухівської гімназії №1 49,85 тис. грн.,

- поточний ремонт котельні на твердому паливі Забродівської ЗОШ І-ІІ ступенів - 50,0 тис. грн.

У звітному році вперше була впроваджена програма підтримки талановитих дітей через виплату 24 стипендій з районного бюджету. ЇЇ розмір – 400 гривень. На рік ця сума складає 4800 грн. на одного стипендіата. Стипендію отримують кращі учні району у номінаціях «Освіта», «Культура» та «Спорт». Ця подія для кожної дитини є добрим стимулом для навчання і досягнення нових творчих здобутків. А для нас – це можливість матеріального заохочення обдарованих дітей. Всі діти, які були нагороджені – це наша гордість, наше майбутнє, запорука духовного і культурного розвитку України.

Сьогодні питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу ще й тому, що сучасне навчання у школі потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Діти, відвідуючи додаткові заняття, гуртки, секції, групи продовженого дня, нерідко проводять у школі по 6-7 годин. За сприяння районної ради у загальноосвітні навчальні заклади району було придбане обладнання для харчоблоків та комплект меблів, а саме:

1. холодильне та морозильне обладнання на суму 69 тис. 600 грн.,

2. кухонні та жарочні плити на суму 81 тис. 750 грн.,

3. комплект меблів для харчоблоку на суму 9500 грн.

Значна увага приділялась і ремонту приміщення Богодухівського центру дитячої та юнацької творчості. Так, за рік, що минає, за рахунок районного бюджету були проведені такі заходи:

- поточний ремонт підлоги танцювальної зали на суму 49,9 тис. грн.,

- поточний ремонт фасаду на суму 49,9 тис. грн.,

- придбання дверей металевих на суму 14,0 тис. грн., та дверей металопластикових на суму 9,5 тис. грн.

- поточний ремонт фундаменту (з частковим улаштуванням гідроізоляції ) та відмостки на суму 68,0 тис. грн.,

- придбання тренажерного обладнання для забезпечення модернізації та зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацької спортивної школи та створення сприятливих умов для занять молоді спортом - 100,0 тис. грн.,

- розпочатий капітальний ремонт спортивної зали та побутових приміщень на суму 700,0 тис. грн.,

В році, що минає ми значну увагу приділяли розвитку спорту. І ця робота буде активно проводитися і надалі.

Нам вже вдалося реалізувати проект – будівництво спортивного майданчику із штучним покриттям, першого майданчику такого рівня в Харківській області. Він відкритий для занять в червні цього року. Ми пишаємося тим, що ці роботи виконані за рахунок районного бюджету. На цей час є можливість використовувати майданчик не тільки літнього часу, але і взимку.

Після довгої перерви відновлена участь футбольної команди Богодухівського району у першості Харківської області , на це виділено за районного бюджету 150,0 тис. грн.

Крім того до штатного розпису ДЮСШ додатково введені 2,5 штатних одиниці тренерів-викладачів з футболу, це дало можливість додатково залучити до тренувальних занять більше 80 дітей.

Але ми не зупиняємося на досягнутому. В подальшому запланували масштабне будівництво в м. Богодухові «Міжрайонного басейну» та «Льодової арени». В цьому році вже зроблений перший крок для реалізації цього амбітного проекту - виділена субвенція Богодухівській міській раді для співфінансування розробки детального плану, геодезії та проведення археологічного обстеження та науково-археологічної експертизи для будівництва в розмірі 100,0 тис. грн. Також є домовленість з керівництвом області про спів фінансування реалізації цього проекту.

Слід зазначити, що в звітний період розпочатий процес поліпшення транспортного сполучення між населеними пунктами району за рахунок комунальної техніки. Так, з районного бюджету на придбання автобусу для перевезення пасажирів Богодухівського району виділено 1080,0 тис. грн.

За останні десятиріччя наша культура недостатньо отримувала фінансування від району. Це призвело до її занепаду, адже, якщо не вкладатися в розвиток на перспективу, то результатів не отримаєш. А занепад культури призводить до виродження нації. Ми не можемо цього допустити, і запланували іще один проект – утеплення фасаду та капітальний ремонт покрівлі комунального закладу районної ради «Районний будинок культури». На сьогоднішній день роботи йдуть повним ходом, і на ці цілі з районного бюджету вже виділено 607 тис. 975 грн. Крім того на придбання інвентарю, обладнання, матеріалів для районного будинку культури вже витрачено більше 63 тис. грн.

Назву лише декілька фактів про проведену роботу:

- виготовлена та пройшла експертизу проектно-кошторисна документація «капітального ремонту утеплення фасаду районного будинку культури» ;

- придбання комплекту меблів для кабінету керівника районного будинку культури ;

- придбання багатофункціонального кабеля для озвучення глядацької зали «Мультикор» районного будинку культури;

- придбання ростових ляльок для театральної студії "Ніка" районного будинку культури;

- придбання сценічних костюмів для зразкового дитячого ансамблю «Надія» та молодіжного вокального ансамблю «Душа»;

Ремонт доріг. У травні 2017 року Богодухівською районною радою разом з Богодухівською райдержадміністрацією , з метою залучення коштів місцевих бюджетів , було впроваджено ініціативу щодо спів фінансування з районного бюджету проведення ремонту автодоріг загального значення, які знаходяться на балансі Укравтодору, разом з сільськими, селищними, міською радами. Ділянки автодоріг, які потрібно ремонтувати, визначали місцеві ради, потім вони виділяли кошти на ці роботи, а Богодухівська районна рада додатково виділяла кошти у сумі 56% на ці роботи. За цією програмою місцеві бюджети профінансували 1769 тис. гривень, районною радою профінансовано - 746,8 тис. гривень. Першими прийняли участь у цій програмі : Ульянівська , В-Іванівська, Степнянська сільські ради, які виділили кошти у червні. Ці роботи завершені ще в літку. Найбільшу участь у районній програмі з ремонту доріг прийняли : Сазоно-Баланівська (300 тис.грн), Петропавлівська (250 тис.грн), Сіннянська (199 тис.грн) сільські ради.

У вересні 2017 року була передана субвенція з районного бюджету до Служби автомобільних доріг Харківської області у сумі 3 млн. грн. на виконання робіт по капітальному ремонту автомобільної дороги державного значення Р-46 Харків-Охтирка (на ділянках с. Максимівка, с. Крисине, м. Богодухів, під’їзд до шляхопроводу с. Губарівка). Роботи фінансуються з Державного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Губарівська сільська рада також надала субвенцію в сумі 200 тис.грн.

Також, у 2017 році за ініціативи голови Харківської ОДА Світличної Юлії Олександрівни, відновлено 4,5 км автодороги Богодухів – Краснокутськ (через П-Микитівку) на загальну суму 30 млн. гривень. Роботи профінансовано за рахунок перевиконання митних надходжень (програма додаткового фінансування відновлення доріг запроваджена Президентом).

У 2016 році було розпочато , а у грудні 2017 року завершено відновлення шляхопроводу (мост ч/з жд дорогу) біля с. Губарівка. Це відболося завдяки ініціативі та підтримці голови Адміністрації Президента України Райніна Ігоря Львовича.

У 2017 році Богодухівський район взяв активну участь у обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». В результаті 15 проектів стали переможцями. З них 6 поданих районною радою. З районного бюджету на реалізацію цих проектів було використано 460 тис. 348 грн.

В рамках міні проекту «Затишна школа – рідному селу», реалізованого нами спільно з Петропавлівською сільською радою, проведений капітальний ремонт по утепленню фасаду Петропавлівської ЗОШ І-ІІ ст. на загальну суму 191тис. 751 грн. З районного бюджету на ці цілі виділено 45 тис. грн.

В рамках міні-проекту «Дітям – тепло, батькам – спокійно а владі – пошана» проведений капітальний ремонт системи опалення початкової ланки Богодухівської загальноосвітньої школи № 2 на загальну суму 199 тис. 506 грн. З районного бюджету виділено на ці цілі 89 тис.777 грн.

В рамках міні-проекту «В комфорті жити – життю радіти» проведений капітальний ремонт водопровідної, каналізаційної мереж та внутрішніх туалетів Богодухівського ліцею № 3 на загальну суму 199 тис. 24 грн. З районного бюджету виділено 89 тис. 550 грн.

В рамках міні-проекту «Сучасні умови для харчування – основа якісного навчання» проведений капітальний ремонт харчоблоку Богодухівської гімназії № 1. Також придбані і встановлені нові електрична плита, холодильник, морозильна камера, жаровочна шафа, зонт витяжний, стелажі для посуду. Загальна сума реалізації проекту -199 тис. 24грн. З них з районного бюджету – 89 тис. 712 грн.

В рамках міні-проекту «Світ краси у «Дивосвіті» в приміщенні районного будинку культури побудована та обладнана «світлиця» для занять дитячого творчого гуртка «Дивосвіт» на загальну суму 125 тис. 807 грн. З них з районного бюджету – 56 тис. 600 грн.

В рамках міні-проекту «Модернізований фасад – у центрі творчості енергоефективний лад» проведений капітальний ремонт по утепленню фасаду Богодухівського центру дитячої та юнацької творчості на загальну суму 199 тис. 351 грн. З районного бюджету 89 тис. 709 грн.

У 2017 році до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Богодухівського району прийнятий Комплекс по переробці побутових відходів , що знаходиться у м. Богодухові, балансова вартість складає 49 млн. грн. Робота цього комплексу значно покращить екологічний стан нашого району.

На протязі 2016-2017 років мною неодноразово були проведені перемовини з керівництвом Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК «України», і як результат – у листопаді 2017 було прийнято в оперативне управляння центральний стадіон «Колос». Це дозволить вже в наступному році провести капітальний ремонт будівлі, трибун та футбольного поля.

Велику увагу рада приділяла забезпеченню безперебійного водопостачання населених пунктів району. Так, з районного бюджету була надана субвенція Гутянській селищній раді на відновлення водопостачання с. Первухінка, а саме відновлення глибинної артезіанської свердловини в сумі 135,0 тис. грн.

Хочу подякувати голову Богодухівської райдержадміністраціі Шарова В.А. , першого заступника, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації за конструктивну результативну співпрацю. Саме ця співпраці і стала причиною сталого соціально економічного розвитку нашого району.

Не залишають без уваги мешканців Богодухівського району депутати Харківської обласної ради. Так, на протязі року, за сприяння апарату районної ради, велику допомогу жителям району надала депутат Харківської обласної ради Світлична Юлія Олександрівна, яка вболіває за районну громаду, потреби жителів, сумлінно ставиться до виконання депутатських обов’язків. З початку 2017 року до Ю.О. Світличної звернулися більше 250 жителів району. Завдяки турботі та підтримці Юлії Олександрівни вдалося вирішити багато проблем, надати матеріальну допомогу через обласну комісію та допомогу у лікуванні, проведенні безкоштовних медичних операцій та пологів, діагностиці, проведенні медичного обстеження у медичних закладах міста Харкова.

Також районна рада тісно співпрацювала з Харківською обласною радою в особі голови Чернова С.І., заступника голови Коваленко В.М., з депутатами від Богодухівського району – Львовою О.В., Пушкарем М.Б., Васеніним А.С.

Велика подяка нашим активним депутатам, які вболівають за громаду нашого району, потреби своїх виборців і сумлінно ставляться до виконання своїх депутатських обов’язків.

Найбільше вдячна громада депутату Верховної Ради Біловол О.М., депутатам районної ради: Скорику О.О., Кондратенку О.О., Васеніну С.А., Васеніну М.А., Панову О.Ф., Ярошенку Р.І., Зайцю М.М., Шубі О.М., Євтушенку В.М., Львову В.В., Львовій А.О., Луценку О.М., Гапонцеву В.Б., Коваленко О.М., Ситнику Л.М., Церковній Н.Г., Лобойко П.М.

Значну повагу заслуговує наш депутат Пономаренко Сергій Васильович, який вже четвертий рік захищає нашу Україну в зоні АТО.

Районна рада не стояла в стороні проблем учасників АТО, в міру можливостей надавала допомогу Захисникам України у зоні АТО та їхнім сім’ям.

Підсумовуючи, зазначу, що районна рада впродовж звітного періоду працювала активно, системно, у повному обсязі забезпечуючи виконання прийнятих рішень. Запорукою цього стала співпраця районної ради з райдержадміністрацією, міською, селищними, сільськими радами, установами, закладами, підприємствами, організаціями району, Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою.

Багато зроблено, але ще більше необхідно зробити, потрібно працювати так, щоб всі виборці відчули зміни на краще. 

Дякую усім депутатам районної ради за плідну роботу! Довіра громадян до органів влади можлива лише тоді, коли діяльність влади є відповідальною та прозорою, висловлюю сподівання на подальшу ефективну співпрацю та порозуміння у вирішенні проблем економічного, соціального та культурного розвитку району.

Ми маємо виправдати високу довіру наших працьовитих земляків, наших виборців!

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.