Зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2021

14 грудня – день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. Відповідно до Указу Президента України від 10.11.2006р. – цей день було встановлено в Україні - Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні, в читальній залі Богодухівської публічної бібліотеки проведена зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Віддати шану відвазі, самовідданості, високому професіоналізму тих людей, хто своїм життям, здоров’ям, відвагою, героїзмом, вберіг нашу неньку – Україну від страшного некерованого «мирного» атома завітали керівники району, Богодухівської громади: голова Богодухівської районної ради - Юрій ЯЦИНА, заступник Богодухівського міського голови - Любов РОГИНСЬКА, начальник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Богодухівської міської ради - Алла ЄМЕЛЬЯНЕНКО та ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - КУРОЧКА Володимир Михайлович, ПІХТЯРЄВА Людмила Миколаївна, ДЗЮБА Олександр Андрійович, ДЕРКАЧ Валерій Петрович, ЯВОРСЬКИЙ Володимир Іванович, КОВАЛЕНКО Ігор Віталійович та ін.

Юрій ЯЦИНА висловив глибоку повагу і подяку всім хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Побажав здоров’я та довголіття, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра, злагоди. Хай завжди з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

На жаль, все менше залишається учасників тих подій, але сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

По завершенню зустрічі ліквідаторам вручили солодкі подарунки, поклали квіти до пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» та низько схилили голови перед пам’яттю усіх, хто ціною власного життя назавжди залишиться у наших серцях. Їхній подвиг є прикладом життєвої мудрості та громадянської позиції для нащадків.