Зустріч керівництва з медичними працівниками Богодухівської громади

27.05.2021

27 травня голова Богодухівської районної ради Юрія Яцина разом з Богодухівським міським головою Володимиром Бєлим зустрілися з медичними працівниками КНП Богодухівська центральна районна лікарня Богодухівської міської ради, адже важливо розуміти, що турбує медичних працівників, особливо зараз, під час пандемії COVID-19.

Під час зустрічі керівники району та міста поспілкувалися з керівництвом КНП Богодухівська ЦРЛ та медпрацівниками, вислухали всі проблемні питання, дізналися докладніше про їх потреби.

Ключовим питанням зустрічі було проблема з виплатою заробітних плат медпрацівникам, яка виникла на сьогоднішній день. Фінансування закладів медичної допомоги (комунальні, некомерційні підприємства) здійснюється за новими принципами. Відповідно до закону України, виплата заробітних плат відійшла від фінансування за державною субвенцією, коли система фінансувалася з розрахунку на одного мешканця. Зараз через універсального закупівельника - Національну службу здоров'я України (НСЗУ) лікарні контрактуються на визначені пакети медичних послуг і за цими пакетами отримують фінансування за надані медичні послуги. І на сьогоднішній день гостро виникла саме проблема недофінансування НСЗУ заробітних плат медичних працівників.

Голова районної ради Юрія ЯЦИНА своєму виступі зазначив, що Богодухівська районна рада всіляко підтримує медичну установу і концентрує для цього зусилля всіх громад району. На VI позачерговій сесії районної ради прийнято рішення про підтримку опорного закладу КНП Богодухівська центральна районна лікарня та виділено кошти близько 3 млн.грн. для виконання робіт за проектом «Капітальний ремонт безперебійного електроживлення (встановлення дизельного генератора)» та для виконання робіт за проектом «Встановлення кисневого генератора ZELKO Oxy G060 на технічному поверсі будівлі КНП Богодухівська ЦРЛ». Також направлено звернення до керівників органів місцевого самоврядування Богодухівського району в рамках співробітництва і співпраці територіальних громад щодо протидії COVID-19 та об’єднання фінансових ресурсів громад для будівництва внутрішньої та зовнішньої кисневопровідної мережі в будівлі КНП Богодухівська ЦРЛ.

За результатами зустрічі було намічено подальші шляхи вирішення проблем.