Жалобне віче пам’яті захисників України

28.08.2021

28 серпня відбулося жалобне віче до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.

У заходах взяли участь заступник голови Богодухівської районної ради Руслан СВІТЛИЧНИЙ, заступник голови Богодухівської районної державної адміністрації Юрій КУЗУБ, Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ, керівники організацій та установ, закладів освіти, учасники бойових дій, батьки загиблих воїнів.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам, які загинули у боротьбі за незалежність України.

Відзначатиметься День пам’яті захисників України саме 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року, після запеклих боїв, бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Ворожі війська обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Український народ завжди з повагою ставився до своїх героїв, мав традицію поховання та увічнення полеглих. Тож молитвою та добрим словом, згадаймо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє, схилимо голову перед світлою пам’яттю тих, хто пішов з життя: Сергія Слісаренка, Геннадія Сухину, Сергія Коханевича, Олексія  Кучкіна(Василевського), Олександра Холошина.

Вічна пам’ять! Слава Героям!