Збережи своє здоров’я! Захисти себе від КОРу!

08.02.2019

Голова районної ради Сергій Панов та головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» Віталій Прошутя провели огляд кабінету надання невідкладної допомоги, чергового лікаря та кабінету для щеплень в яких за рахунок районного бюджету було проведено ремонт та облаштовано новими сучасними меблями.

Дуже важливо фінансувати розвиток медицини та всебічно підтримувати всі медичні реформи, бо лікарняна праця – це віддана праця за життя нашої громади.

На даний час в Україні часто стикаються з захворюванням, яке не завжди можна пережити – це КІР! Захворюваність на кір в Україні набирає значних масштабів. Вакцинація від цієї хвороби – найефективніший спосіб вберегтися.

Тому сьогодні, Сергій Панов та Віталій Прошутя, зробили щеплення КПК, забезпечивши свій імунітет бар’єром від кору. Протягом січня 56 дорослих зробили вакцинацію, а дітям щеплення проводиться згідно графіку.

По суті, ліків від кору не існує. Але можна запобігти захворюванню за допомогою профілактичного щеплення. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК (для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи).

Наразі в Україну для щеплень КПК постачають Пріорикс/Priorix – препарат компанії GlaxoSmithKline Biologicals s.a (Бельгія).

На даний час в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» створені необхідні умови, щоб всі бажаючі мали змогу зробити безкоштовне щеплення від кору. У закладі працює кабінет для щеплень на 3-му поверсі поліклініки. В наявності 800 доз вакцини КПК.