Засідання круглого столу за участі делегації представників гміни Голенюв Західнопоморського воєводства Республіки Польща у Валківській територіальній громаді

18.10.2023

Голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, разом з начальником Богодухівської  районної військової адміністрації Анатолієм Рисцовим та заступником начальника Харківської ОВА Євгеном Івановим взяли участь у засіданні круглого столу за участі делегації представників гміни Голенюв Західнопоморського воєводства Республіки Польща, який відбувся у м.Валки Богодухівського району.

Під час засідання обговорювалися питання спільного розвитку між Валківською територіальною громадою та польською гміною, які раніше уклали меморандум про співпрацю.

У Валківській територіальній громаді є потужні підприємства, які відправляють продукцію на експорт в тому числі до Республіки Польща. Тому завдяки налагодженню прямих зв’язків, співпраця і партнерство дасть змогу громаді розвиватися та розбудовуватися. 

Під час круглого столу був презентований проєкт сучасного індустріального парку. За задумом, підприємство займатиметься переробкою вторинної сировини в екологічну енергію. Цей індустріальний парк дасть змогу забезпечити місцеве населення та внутрішньо переміщених осіб роботою. А отриманою від переробки енергією буде забезпечено критичну інфраструктуру громади, лікарню та інші комунальні заклади. Для реалізації цього задуму громаді необхідні іноземні інвестиції. 

Голова гміни Голенюв Роберт Крупович підтримав ініціативу та запевнив у своїй всебічній допомозі.