Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14.12.2023

Сьогодні, 14 грудня, в Богодухівському районі проходять заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Так, біля меморіального комплексу “Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії”, відбувся мітинг у якому взяли участь голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА, заступник начальника районної військової адміністрації Олександр ДЕЙНЕКО, Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ.

До мітингу також долучилися представники державної та місцевої влади, представники громадськості.

Традиційно захід розпочався з покладання квітів до пам’ятного знаку “Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії”. Пам’ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Героїчні подвиги завжди були притаманні нашому народу, і наші герої сьогодення – Захисники і Захисниці України, що знаходяться в серцях кожного із нас, продовжили цю традицію… Кожен громадянин, який виховувався в Україні, пам’ятає героїв - ліквідаторів і буде пам’ятати, приходитиме на пам’ятні місця. В цей день низько вклоняємося героям-чорнобильцям - живим, і тим, хто пішов від нас. Вони залишаються для українців і для всього світу героями. Ці люди ціною власного життя і здоров’я боролися за наше майбутнє. Велика вдячність і повага кожному ліквідатору за цей людський подвиг та вічна слава героям!

Слава Україні! Героям Слава!