Заходи, присвячені 30-й річниці Чорнобильської катастрофи.

Заходи, присвячені 30-й річниці Чорнобильської катастрофи в Богодухові
27.04.2016

                Три десятиріччя відділяють нас від Чорнобильської катастрофи, багато змінилось, насамперед – відношення до подій тих часів. Вони вже стали невід’ємною частиною історії, але й досі навіюють сумні спогади та завдають нестерпного болю тисячам й тисячам людей.

            Не залишилось осторонь цієї події і керівництво Богодухівського району, в цьому році проведено ряд заходів присвячених 30-й річниці Чорнобильської катастрофи, активну участь у яких прийняли голова Богодухівської районної ради Панов Сергій Федорович та члени депутатського корпусу.

            25 квітня у селищі Горькому Сазоно-Баланівської сільської ради відкрито пам’ятний знак на честь тих, хто загинув при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Сазоно-Баланівський сільський голова Євгенія Лігорівна Малайдакова разом з ветеранами-чорнобильцями відкрила урочистий захід та розрізала червону стрічку. У відкритті взяли участь народний депутат О.М.Біловол, голова районної державної адміністрації В.А.Шаров, голова районної ради С.Ф.Панов, чорнобильці-ліквідатори, ветерани, учні, жителі.

            Тогож дня на території Петропавлівської сільської ради відбулась церемонія відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь голова районної державної адміністрації В.А.Шаров, голова районної ради С.Ф.Панов, депутат обласної ради О.В.Львова, протоієрей отець Максим, депутати районної ради, керівники громадських організацій, учасники ліквідації, учні, громадськість.

            Відкриваючи захід, Петропавлівський сільський голова В.М.Стойчик подякував всім, хто долучився до встановлення пам’ятника, а також вручив ліквідаторам подяки та пам’ятні нагрудні знаки за мужність і героїзм під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

            26 квітня в Олександрівській сільській раді відбувся мітинг-реквієм, в рамках якого пройшла церемонія відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

            Було вручено Подяки та почесні знаки народної пошани ордени «Чорнобильський хрест» ветеранам-чорнобильцям. Отець Сергій прочитав молитву та освятив пам’ятний знак.

            В той же день в актовій залі районної державної адміністрації вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

            За мужність і самовідданість, проявлені в екстремальних обставинах, нагороджували подяками районної державної адміністрації та районної ради, подяками Богодухівського відділення Валківського відділу поліції ГУ НП в Харківській області, знаком народної пошани орденом «Чорнобильський хрест». Декільком ліквідаторам присвоєно чергові військові звання.

            Цього року Богодухів долучився до загальноєвропейської акції «Запали свічку», яка вперше була ініційована в 2009 році у Великобританії.

            Спочатку в ній брали участь приблизно 5-10 міст. Цього року в акції беруть участь міста від Уралу і до Західного узбережжя Великобританії: 143 міста з 12 країн Європи.
            Акція замислювалася як нагадування про те, наскільки небезпечна ядерна енергія, і для вшанування пам’яті про людей, які пішли за ці роки з життя, рятуючи не тільки Україну, країни колишнього Радянського Союзу, а й Європу і весь світ.

            Неодноразово в ці дні були вшановані Хвилиною мовчання та молитвою ті, хто приборкав страшну катастрофу та ціною власного життя за здоров’я подарував майбутнє нашим дітям і онукам.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.