Заходи до Дня Соборності України

20.01.2023

Традиційно, 22 січня, у нашій державі відзначається День Соборності України. Цього року виповнюється 104-та річниця проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

У важкій витривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності, наш народ переживав як гіркі так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Це об’єднання стало важливим для нашого народу, адже заклало основи нашої національної єдності.

Напередодні, для вшанування цієї події, за участі голови Богодухівської районної ради Юрія ЯЦИНИ, начальника Богодухівської РВА Анатолія РИСЦОВА та представників колективів відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка.

Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього - коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося з окупантами.

Радянська та російська пропаганди завжди нав’язували переконання, що українці діляться на жителів східної та західної України. Проте, в сучасному спротиві російській агресії, ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє. Ця пропаганда зазнала краху.

Україна соборна! Разом до Перемоги!