З ДНЕМ ЄВРОПИ!

09.05.2023

Сьогодні, 9 травня, згідно з Указом Президента №266/2023 від 8 травня 2023 року, ми вшановуєм нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм - День Європи.

Нині для українців цей день набув особливого значення. Україна сьогодні в центрі Європи й одночасно - на кордоні демократії та європейських цінностей. Наша культура та традиції - завжди були європейськими. Але знадобилося чимало років після здобуття нашої незалежності та численні жертви сьогодення, щоб ні в кого з наших сусідів не виникало сумнівів у тому що Україна є невід'ємною частиною Європи.

Наразі країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком та порятунком від російської агресії. Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля. Українці тепер – приклад мужності, незламності та героїзму, а також єдності. Хоробрий український народ боронить від загарбника свою землю, свої сім’ї та відстоює своє світле європейське майбутнє.

Після перемоги для нашої країни настане новий етап – відновлення й створення ще кращої України. З новими технологіями, сучасними стандартами і європейськими параметрами. Абсолютно переконаний, що Україна буде не просто частиною Європи, а Європа буде в кожному куточку України.

Це колосальний шлях, який має пройти Україна у складі міцної, об’єднаної та розширеної Європи! Але спочатку буде наша Перемога!

Слава Україні! Слава Героям, що щодня захищають
територіальну цілісність та суверенітет України!

Голова Богодухівської районної ради
Юрія ЯЦИНА