Вифлеємський вогонь Миру. Запали в собі вогонь любові і добра

26.12.2018

26 грудня відбулася передача Вифлеємського вогню миру в якій прийняли участь голова районної ради Сергій Панов, голова райдержадміністрації Володимир Шаров, священнослужителі Української Православної Церкви, колектив адміністрації, волонтери Олег Дулембов та Сергій Дубинка, та член організації «Пласт» Ольга Дубинка.

Уже 22 рік поспіль члени Пласту привозять Вифлеємський вогонь в Україну та поширюють його в усі куточки країни. Це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Передачу Вифлеємського вогню миру започаткували у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії і звідти естафета передається до сусідніх країн.

Саме із руки в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує з заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. По Україні Вогонь передають пластуни.

Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Від привезеного зі Святої землі вогню запалили лампадки та свічки усі бажаючі.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.