Вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка

09.03.2023

9 березня, щорічно, у день, коли народився Тарас Григорович Шевченко, українці вшановують пам’ять Великого Кобзаря.

Голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА, начальник Богодухівської РВА Анатолій РИСЦОВ, Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ, разом з представниками трудових колективів, поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю та висловили глибоку шану генію, пророку, борцю за справедливість та кращу долю України.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка, українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста, людини, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов’язаній з стародавньою козацькою культурою і звичаями України.

Минуло 209 років з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Його твори, поезія і настанови про боротьбу і незалежність українців, їх споконвічне прагнення жити у вільній, демократичній, правовій, суверенній державі і сьогодні актуальні, як і два століття тому.