Вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні

22.06.2021

22 червня наша держава відзначає День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Цей день – одна з найскорботніших дат в історії людства. День початку масштабної та кровопролитної війни, яка тривала майже чотири роки.

22 червня 1941 року на світанку фашистська Германія без оголошення війни нанесла масований нищівний удар по аеродромах і залізничних вузлах, по військово-морських базах та місцях розквартирування військових частин, по багатьох містах мирних країн, де жили, працювали і мріяли звичайні люди… Україна стала епіцентром бойових дій. За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну. Україна втратила п’яту частину населення. На фронті загинули понад мільйон українців, майже стільки ж військовополонених і ще 3,9 млн мирних жителів були знищені окупантами, на примусові роботи до Германії було вивезено близько 2,5 млн осіб.

22 червня відбулося покладання квітів та вшанування пам’яті тих, хто боровся за мир на рідній землі.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала війна та поклали квіти до Меморіалу Слави керівники Богодухівського району, представники трудових колективів, організацій, установ, підприємств, низько схилили голови в знак пошани, пам’яті та вдячності за мир та добробут в оселях.

Сьогодні нащадки сміливих воїнів знову боронять рідну землю від ворога, стоять на захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Тепер, як ніколи раніше, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми добре усвідомлюємо ціну миру та свободи. Тож наш святий обов’язок – не забувати уроки історії та назавжди зберегти пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв та відстоює нашу свободу та незалежність.

Вічна пам’ять полеглим за майбутнє нових поколінь!
Честь і слава живим Героям!

Більше фото