Всесвітній день довкілля

05.06.2020

Бажання знати якомога більше про природу й довкілля було завжди притаманне людині ще з перших кроків її розвитку. У той час такі знання були необхідною умовою виживання. Вони використовувалися під час облаштування житла, полювання, рибальства тощо.

В сучасному життя такі знання також потрібні, але не хочеться сьогодні акцентувати увагу на екологічних проблемах. Хочеться більш оптимістично дивитися у майбутнє та вірити, що воно настане.

Всесвітній день довкілля – це день, який покликаний ще раз привернути увагу суспільства до охорони навколишнього природного середовища та відзначити заслуги і величезний внесок людей, які стоять на варті українського довкілля.

Провідне завдання сучасності – це вирішення питань пов’язаних з охороною довкілля та дотримання екологічних норм.

Важливу роль у цій справі відіграють природоохоронні організації, еколого-ресурсні служби, представники науки та громадськості.

Цей день – не тільки професійне свято екологів, а й привід для того, щоб замислитися: «А що я особисто зробив для збереження довкілля прийдешнім поколінням?»…

Ми маємо усвідомити, що велика і відповідальна справа охорони навколишнього середовища – це наша спільна турбота. Тому переконаний, що спільні зусилля фахівців природоохоронних організацій та громадян сприятимуть у розвитку Богодухівського району, його безпечному майбутньому.

Від щирого серця зичу Вам міцного здоров’я, добробуту і великих успіхів у нелегкій праці зі збереження та оздоровлення довкілля.

Заступник голови районної ради                                                                    Роман Ярошенко