Візит делегації Равського Повіту Республіки Польща

01.03.2019

Одними з головних стратегій розвитку району і країни в цілому – є дружба та співпраця з країнами, які вже досягли високих результатів у розвитку різних сфер діяльності і в яких рівень життя людей максимально покращений та комфортний.

Одна з таких країн –  Польща. До нас на гостину завітали представники Равського Повяту Лодзького Воєводства Республіки Польща і наш земляк харків’янин: Гжегож Стефаняк Grzegorz Stefaniak - член правління Равського Повяту Лодзького Воєводства Республіки Польща, Юстина Юста – представник спортивного клубу "Triathlon Rawa" і харків`янин, спортсмен із плавання Максим Анзін, який проходить студентське стажування в Rawa Mazowiecka.

Мета спілкування – обмін досвідом та поглядом на розвиток спорту, освіти, культури та дружня співпраця.

Разом з керівництвом району за перші 2 дні наші гості вже встигли відвідати КЗ Богодухівської районної ради «Дитячо-юнацька спортивна школа», Богодухівський ліцей №3, «Богодухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2», Богодухівську гімназію №1, Богодухівський професійний аграрний ліцей та КЗ Богодухівської районної ради «Районний будинок культури».

Польські друзі відчули гостинність та тепло української душі, адже в кожному закладі їх зустрічали короваєм, співом, танцями та усміхненим обличчям.

Шкільні заклади підготували екскурсії в яких оглядово показали за якою системою навчаються наші учні, яким обладнанням оснащені кабінети та як зберігається самобутність історичної спадщини в навчальних закладах.

Окремо вразила презентація української давнини учнями Богодухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 в якій діти розповіли про старовинний життєвий лад українців, таланти гімназистів, гімнастичні та баскетбольні уроки учнів ліцею, віртуозна гра на ложках учнів аграрного ліцею та музей декоративно-прикладного мистецтва, наші творчі таланти Богодухівщини – хореографічний колектив «Сюрприз», дитячий зразковий хореографічний ансамбль «Надія», зразкова дитяча театральна студія «Ніка», вокальний гурт «Голосисті», гурток декоративно-ужиткового мистецтва клуб завзятих рукодільників «Дивосвіт» та, звісно, народний вокальний гурт «Душа».

Богодухівщина здавна славиться талантами та різнобарвністю особистостей, тому польські гості приємно вражені та задоволені перебуванням у нашому місті, радо приймали участь у змаганні з учнями та, майже, навчилися грати на ложках.

Усвідомлення того, що ми можемо разом будувати місто своєї мрії гріє душу та вселяє надію в швидкий розвиток наших нових амбіціозних проектів, головне робити це разом громадою, тому що сила народу в єдності зусиль.