Відбулися заходи з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

08.05.2023

8 травня в Україні та світі - День пам'яті таперемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Важлива дата, яка була створена для вшанування всіх тих, хто загинув під час Другої світової війни 1939-1945 років.

Це важливий для кожної людини день, який відрізняється сильним символізмом. Пам'ять - означає, що ми пам'ятаємо тих, хто поклав своє життя в період від 1939 до 1945 року.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

В цей день голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА разом з начальником районної військової адміністрації Анатолієм РИСЦОВИМ та Богодухівським міським головою Володимиром БЄЛИМ, керівниками правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування взяли участь у меморіальному заході і вшанували пам’ять загиблих внаслідок агресивної загарбницької фашистської агресії, вклонилися воїнам, що захищали Україну. Були покладені квіти до Меморіалу Слави в центрі міста Богодухова, до братської могили загиблим воїнам та до Алеї Героїв на міському кладовищі.

Нині, як і в роки другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це путінська росія. День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – ніколи більше! Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.