Відбулися скорботні заходи

22.11.2019

22 листопада, представники трудових колективів організацій, установ та підприємств відвідали пам’ятно-траурний захід присвячений Дню пам’яті жертв голодомору, пам’яті померлих українців закатованих штучним голодом радянської влади.

Голодомор 1932-33 років, який забрав життя понад 7 млн. людей – це страшна частина історії майже кожної української родини. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 чоловік. Зникали не лише сім’ї, а й цілі села. Голодомор – це геноцид, злочин радянської влади проти українського народу.

Це бажання радянщини присвоїти чужу історію, знищити корінних українців, поневолити вільний дух, нав’язати принципи та ідеали рабського мислення, бо вільний словами та діями заможний українець – це була загроза радянській владі.

Страшний цинічний рік, який знищив безневинні людські життя матерів, батьків, дідів, бабусь, дітей… Чужі тиранські, брехливі, крадійські ідеї залізли в кожну оселю і душу наших рідних.

Тому дуже важливо пам’ятати ці страшні події, знати свою історію, відчувати біль своїх пращурів, які відстоювали ідеали вільної держави і, ці ідеали втілювати в сьогодення, бо не може бути українець рабом на своїй рідній землі! Ми вільна нація, сильна духом, ідеями, цінностями, захищена Господом! Тому наша історія – це наше перо, ми її пишемо, проживаємо, цінуємо та оберігаємо!

Віримо, надіємося, пам’ятаємо…