Відбулася підсумкова медична нарада

13.02.2019

13 лютого 2019 року розглянуто та проаналізовано роботу медичних закладів Богодухівського району за 2018 рік.

Присутні наради: голова районної ради Сергій Панов, заступник директора департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Наталія Куфтеріна, перший заступник голови Богодухівської райдержадміністрації Валентина Зирянова, головний лікар КУОЗ Богодухівської ЦРЛ Микола Грищенко, заступник головного лікаря і медичної частини КУОЗ Богодухівської ЦРЛ Яна Грищенко, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» Віталій Прошутя та медичний персонал.

В ході засідання на порядку денному було заслухано доповідь головного лікаря КУОЗ Богодухівської ЦРЛ М. Грищенка в якій було максимально висвітлено діяльність центральної районної лікарні. Розвиток медичної реформи на даний час ще тільки почав набирати обертів та вже видно результати цієї діяльності. За 2018 рік з районного бюджету було виділено рекордну суму коштів (майже 7 млн. грн.) на ремонтні роботи та забезпечення необхідним медичним обладнанням, з обласного бюджету профінансовано заміну вікон на нові енергозберігаючі та відремонтовано покрівлю.

М. Грищенко висловив вдячність районному та обласному керівництву за підтримку та всебічний розвиток медичної галузі в нашому районі та ознайомив присутніх з планами на 2019 рік, для того щоб лікарі мали змогу надавати висококваліфіковану допомогу завжди є потреби в фінансуванні.

Головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» В. Прошутя зробив аналіз роботи первинної медичної ланки за 2018 рік, детально ознайомив присутніх з її діяльністю і потребами на 2019 рік.

Також заслухали виступи Інни Гармаш, Сергія Рудича, Яни Грищенко та Наталії Петриніної. Розглянули велику кількість питань стосовно забезпечення медичним обладнанням окремих відділень, навчання та вдосконалення практичних навиків лікарів, статистику захворювань за 2018 рік та питання заробітної плати молодших медичних працівників.

В. Зирянова зазначила, що можливості медицини нашого району набагато більші ніж ми зараз маємо і саме завдяки медичній реформі ми маємо вірний вектор напрямку для вдосконалення цієї галузі.

По завершенню виступила Н. Куфтеріна відзначивши належний рівень та розвиток медичної галузі в нашому районі, звісно рейтинг 6-го місця не найкращий і є що вдосконалювати, тому обіцяно допомагати та розвивати медицину в Богодухівському районі.

Голова районної ради С. Панов подякував медичному персоналу за щоденну плідну працю, висловив вдячність обласному керівництву та зазначив, що ніяка реформа не проходить гладко – це як операція! Післяопераційний період завжди тяжкий та головним є те, що в результаті людина одужує. Основне завдання зміцнити на поставити на ноги медицину Богодухівського району та займати своє законне перше місце в області! Перш за все – це робиться для нашої громади.