V чергова сесія Богодухівської районної ради VIII скликання

18.02.2021

18 лютого відбулося пленарне засідання V сесії Богодухівської районної ради VIII скликання в процесі якої депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з 27-ми питань порядку денного.

Першочергово було заслухано інформацію від голови територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутата Богодухівської районної ради та включено до складу депутатського корпусу Форостенко Людмилу Миколаївну.

Під час розгляду порядку денного рада прийняла ряд рішень щодо передачі майна спільної власності територіальних громад Богодухівського району територіальним громадам: Богодухівській, Золочівській, Валківській, Коломацькій.

Заслухано та схвалено звіти виконання районних бюджетів за 2020 рік, а саме: Богодухівського, Коломацького, Золочівського, Валківського та Краснокутського району та внесено зміни до рішення районної ради від 24 грудня 2020 року № 33-VIII «Про районний бюджет на 2021 рік».

Також взято до відома інформації щодо виконання комплексної Програми соціального захисту населення Богодухівського району на 2016-2020 роки, виконання Цільової соціальної програми «Молодь України» у Богодухівському районі Харківської області на 2016-2020 роки та підсумки роботи комунального підприємства «Господар» Богодухівської районної ради за 2020 рік.

Проаналізувавши фінансово-господарську діяльність КП «Господар», за результатами роботи профільних постійних депутатських комісій районної ради та виконавчого апарату, депутати районної ради одноголосно прийняли рішення щодо передачі із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Богодухівського району у комунальну власність Богодухівської міської ради комунального підприємства «Господар» Богодухівської районної ради.

Після детального обговорення депутатами районної ради було затверджено комплексну Програму соціального захисту населення Богодухівського району на 2021-2025 роки та Цільову соціальну програму «Молодь України» у Богодухівському районі Харківської області на 2021-2025 роки.

Окрім того, з метою забезпечення активної діяльності районної ради, як органу місцевого самоврядування субрегіонального рівня та в межах її повноважень затверджено Програму розвитку місцевого самоврядування в Богодухівському районі на 2021-2025 роки.

У зв’язку з ліквідаціями Валківської, Золочівської, Коломацької та Краснокутської районних рад рішенням сесії було затверджено передавальні акти ліквідаційної комісії.

Депутати підтримали питання щодо списання безнадійної заборгованості ліквідованого банку «України» до Золочівської районної ради та підтримали 2 Звернення:

- до Української Асоціації районних та обласних рад до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо внесення змін до Бюджетного кодексу стосовно забезпечення фінансових гарантій діяльності районних рад;

- до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

З прийнятими рішеннями можна ознайомитися на вебсайті Богодухівської районної ради в розділі «Документи».

Богодухівська районна рада завдячує всім депутатам районної ради, ініціаторам розгляду питань порядку денного з активну і конструктивну роботу, глибинне розуміння повноважень і пріоритетів діяльності районної ради та сучасний підхід до вирішення питань місцевого значення!

Більше фото