Урочистості до Дня Соборності України

21.01.2022

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

В урочистостях до Дня Соборності у м. Богодухові взяли участь: голова районної ради Юрій ЯЦИНА, Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ, керівники і представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадськості, установ, організацій, підприємств та учнівська молодь.

Щороку, цього дня волелюбний український народ із вдячністю згадує мужніх героїв, які боролися за об’єднання всіх національно-демократичних сил, хто словом і ділом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу.

Вкотре згадали про співвітчизників, які загинули у боротьбі за вільну, незалежну, соборну Україну: Сергій Слісаренко, Геннадій Сухина, Сергій Коханевич, Олексій Кучкін (Василевський), Олександр Холошин.

Учасники заходу та присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих Героїв України, які віддали своє життя за волю та незалежність держави, низько схилили голови та поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка.