Урочистості до Дня Соборності України

22.01.2020

22 січня відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України.

Заступник голови районної ради Роман Ярошенко, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Зирянова, міський голова Микола Голуб, представники трудових колективів, організацій, підприємств та учні загальноосвітніх закладів вшанували пам’ять легендарного Дня – Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 1919 році.

Цього дня прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Воз’єднання українців на своїй землі в єдиній Українській державі – вияв народної волі до самовизначення і консолідації, свідчення політичної зрілості нації.

Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога. День Соборності назавжди буде джерелом упевненості в нашому кращому майбутті, що зросла і зміцніла у віковій визвольній боротьбі українського народу.

Бажаємо всім нам любові до рідної землі. Миру, добробуту, мудрості у прийнятті будь-яких рішень. Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання нашого народу!