Урочисто відкрили денний стаціонар в поліклінічному відділенні центральної районної лікарні

25.09.2018

25 вересня голова районної ради Сергій Панов взяв участь в урочистому відкритті денного стаціонару поліклінічного відділення КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня.

У заходах також взяли участь: голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, депутати різних рівнів, медичні працівники та інші представники влади.

В приміщенні денного стаціонару здійснено внутрішні оздоблювальні роботи, замінено сантехніку та виконані роботи по заміні інженерних мереж водопостачання та водовідведення, електричної мережі та системи опалення, облаштовано три палати для лікування пацієнтів в режимі денного стаціонару, маніпуляційну кімнату, санвузол.

В своєму виступі під час відкриття Сергій Панов подякував працівникам медичної галузі за те, що вони віддані своїй професії та продовжують щоденно піклуватися про життя та здоров’я наших громадян. Також, зазначив, що медична галузь одна із пріоритетних галузей для керівництва району і поліпшення якості медичного обслуговування та наближення послуг до людей є одним із пріоритетів районної влади. І ті зміни, які зараз відбуваються в медичній галузі стали можливими завдяки згуртованості та фінансової децентралізації.

Під час відкриття Сергій Панов разом з головою районної державної адміністрації Володимиром Шаровим передали два дефібрилятори, дванадцятиканальний кардіограф, медичний відсмоктувач.

В свою чергу головний лікар центральної районної лікарні Микола Грищенко від себе особисто та від всього медичного колективу подякував керівництву району за підтримку, співпрацю та турботу про медичну галузь та привітав усіх з такою приємною подією.

Також Микола Грищенко розповів про стан справ у медичному закладі. Головний лікар зазначив, що у рамках модернізації медичної галузі поступово вирішуються питання щодо покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров’я району і на сьогоднішній день в зазначеному закладі проведені роботи по реконструкції та оновленню матеріально - технічної бази операційного блоку, акушерсько-гінекологічного, педіатричного, терапевтичного, неврологічного, рентгенологічного, хірургічного, інфекційного та фізіотерапевтичного відділень, забезпечено роботу мамографічного кабінету та інших необхідних структурних підрозділів.

На здійснення заходів з укріплення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, а саме: на проведення капітального ремонту даху поліклінічного відділення ЦРЛ у 2017 році виділені кошти у сумі 1018,0 тис.грн., також були виділені кошти на виготовлення ПКД щодо реконструкції гаража, заміни вікон, утеплення фасадів поліклінічного відділення та стаціонару ЦРЛ, розміщення пральні у вільних приміщеннях харчоблоку. Придбано медичної апаратури на суму 814,4 тис.грн. та побутової і оргтехніки на суму 180,3 тис.грн.

У 2018 році з обласного бюджету, надано КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня 4397,293 тис.грн. на заміну вікон.

З районного бюджету, протягом року виділено кошти у сумі 4565,815 тис.грн., на придбання медичного обладнання та виробів медичного призначення, оргтехніку, ремонтні роботи приміщень та інші господарські потреби. За вказані кошти закуплено медичне обладнання для клініко-діагностичної лабораторії на суму 665,996 тис.грн., зроблено ремонт цокольного приміщення – 199,0 тис.грн., ремонт туалетних кімнат поліклінічного відділення – 180,0 тис.грн. Зараз планується проведення ремонту та оснащення холу 1 поверху.

У денному стаціонарі поліклінічного відділення у 2018 році проліковано 1076 пацієнтів, показник на 10 тисяч населення становить 278,9.

З метою покращення роботи денного стаціонару та зміцнення матеріально – технічної бази протягом 2018 року, на реконструкцію, ремонт та оснащення приміщення, із районного бюджету, виділено 697,6 тис.грн. в тому числі на придбання медичного обладнання та виробів медичного призначення 130,8 тис.грн., на реконструкцію та ремонт приміщення – 566,8 тис.грн., завдяки цьому стало можливим його повне оновлення.

«Зазначені якісні зміни у матеріально-технічній базі лікарні дозолять суттєво підвищити діагностичні та лікувальні можливості Богодухівської центральної районної лікарні, покращити доступність медичної допомоги, підняти на новий рівень надання медичної допомоги мешканцям Богодухівського району», -розповів головний лікар.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.