Урочисте відзначення Дня Гідності і Свободи

19.11.2021

У неділю, 21 листопада, в Україні відзначається 8-ма річниця Дня Гідності та Свободи. Це свято встановлене Указом Президента на честь двох доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції та Революції гідності.

Напередодні пам’ятної дати, 19 листопада, віддати шану героям прийшло керівництво:  голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА, керівник апарату Богодухівської районної державної адміністрації Ірина РОЗТЯГАЙ, Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ, представники підприємств, організацій та установ, громадськість.

В ході урочистостей присутні вшанували пам’ять усіх загиблих за свободу і цілісність України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку в міському парку, виступила співачка Оксани Михалюченко з піснею про Україну. 

Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина України. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожервувала своїм життям Небесна Сотня.

І сьогодні в боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави України продовжують гинути воїни, кращі сини України. Серед них і наші славні земляки: Сергій Слісаренко, Геннадій Сухина, Сергій Коханевич, Олексій Кучкін-Василевський, Олександр Холошин.
Вічна пам’ять і шана батькам, які виховали таких синів. Шана тим бійцям, які зараз захищають нашу країну!

Ми не маємо морального права здаватися, не маємо людського права не боротися, не захищати свою Батьківщину, свою Гідність і Свободу! Лише єдність і свобода зробить нас гідними нащадками наших батьків!