Участь Богодухівської районної ради в онлайн-нараді Української Асоціації районних та обласних рад

09.02.2021

09 лютого відбулася кластерна онлайн-нарада в якій взяли участь: голова районної ради Юрій Яцина, заступник голови районної ради Руслан Світличний та посадовці виконавчого апарату районної ради.

В процесі обговорення було порушено важливі питання щодо подальшої діяльності районних та обласних рад, а саме: повноважень районних, обласних рад та ресурси на їх виконання, тарифна політика, утримання та процес передачі комунального майна районних рад громадам, фінансові гарантії діяльності районних рад та організаційні питання діяльності Асоціації.

Юрій Яцина в своєму виступі акцентував увагу на самих актуальних та проблемних питаннях сьогодення районних рад, адже розвиток та роль органів місцевого самоврядування на субрегіональному рівні є надважливим аспектом в подальшому державотворенні. Тому важливо розуміти як саме буде здійснюватися фінансове забезпечення і які конкретно повноваження матимуть районні ради.

Також, голова районної ради, задав декілька питань щодо передачі комунальних підприємств у громади та виплат працівникам бюджетної сфери, які є типовими для багатьох районних рад.