УАРОР пропонує доопрацювати Законопроєкт щодо прозорості місцевого самоврядування

31.01.2022

Українська асоціація районних та обласних рад пропонує доопрацювати Законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» (реєстр. №6401).

Про це йдеться у листі УАРОР до профільного парламентського Комітету, що складений на основі консультацій з районними та обласними радами.

Зокрема, УАРОР наголошує, що норма щодо обов’язкової трансляції засідання ради передчасна, оскільки є важкою для її реалізації деякими ОМС як з технічної, кадрової, так і фінансової причини.

Також у листі зазначається, що деякі норми Законопроєкту є неузгодженими та суперечливими із чиним Законом Про доступ до публічної інформації.

Крім того, УАРОР вважає, що питання створення відкритого реєстру об’єктів права комунальної власності мають бути відображені у спеціальному Законі.

Нагадаємо, що 26 січня Законопроєкт був підтриманий профільним Комітетом для включення до порядку денного 7 сесії Верховної Ради з доопрацюванням до другого читання.

Джерело інформації:
УАРОР