У Богодухові відкрили будинок для внутрішньо-переміщених осіб

31.07.2018

Держава робить усе можливе, щоб полегшити процес адаптації переселенців в Україні. Саме з цією метою між урядом України та Німеччини підписаний договір про співпрацю та надання грантів, що дасть змогу забезпечити житлом внутрішньо переміщених осіб з Криму і зони проведення антитерористичної операції.

Так, із жовтня 2015р., в Україні реалізується проект Міністерства соціальної політики України, який виконується Українським фондом соціальних інвестицій та фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Кредитну установу для відбудови (KfW). У рамках Угоди про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій, Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною радою зараз в регіоні триває перша фаза проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V».

В рамках даного проекту в Богодухові успішно завершена реконструкція двоповерхової будівлі по вул. Моргунова у соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. Тепер у ньому розмістяться десять сімей, а це майже тридцять чоловік. Для цих родин у двоповерхівці розташовані три двокімнатні, дві однокімнатні квартири та шість окремих кімнат з місцями загального користування. Тут провели капітальний ремонт покрівлі, утеплили фасад, замінили вікна на енергозберігаючі, внутрішні роботи. Квартири здаються під ключ. Загальна вартість робіт склала 6 млн. 500 тис.грн.

Вручити ключи від квартир новим мешканцям будинку до Богодухова прибули голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, Міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина в Україні Петер Шмаль.

Вітаючи присутніх з цією радісною подією, голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зазначила, що загальні зусилля влади сьогодні направлені на допомогу людям, адже, нарешті, держава повернулася лицем до людей. І Президент України, і уряд України, і ми на місцях робимо все, щоб спільними зусиллями допомогти утримати злагоду і покращити добробут нашим громадянам. А за допомогою міжнародних партнерів це стає ще ближче та швидше.

Під час виступу голова Харківської обласної ради Сергій Чернов звернувся зі словами подяки до представників Уряду Німеччини та Українського фонду соціальних інвестицій, зазначивши, що завдяки їх допомозі у всіх куточках Харківщини будується житло та важливі гуманітарні об'єкти. Зазначив, що сьогодні владою та органами місцевого самоврядування всіх рівнів приймаються рішення для того, щоб забезпечити наших громадян, що опинилися в такій складній ситуації, житлом, умовами для розвитку дітей, належною соціальною інфраструктурою, медичним обслуговуванням і робочими місцями.

Як зазначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева – це вже п’ятий подібний об’єкт в Україні. До кінця року планується відкрити ще чотири соціальні будинки по Харківській області.

Крім того, співпраця з німецькими партнерами продовжується. Зараз в центрі уваги медична галузь. Найближчим часом планується розпочати капітальний ремонт 1-го поверху КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.