Святкування професійного свята День медичного працівника

14.06.2019

14 червня, напередодні професійного свята Дня медичного працівника, відбулося урочисте вшанування та нагородження медичного персоналу.

Немає такої людини, яка не стикалася у своєму житті з медициною. Адже кожен хоче прожити довге активне життя, а для цього треба попереджати появу хвороби або лікувати, якщо вона вже з'явилася.

Медичним працівникам люди довіряють найдорожче - своє життя і здоров'я. Така довіра вимагає від лікарів не тільки найсучасніших знань та високої кваліфікації, повної самовіддачі, але і кращих людських якостей. У найважчі моменти медики приходять на допомогу, рятують життя та здоров'я людей.

Праця медичного працівника - це високе служіння в ім'я і на благо людей. День медичного працівника - це свято не тільки лікарів, а й фельдшерів, медсестер, молодшого персоналу, адже ніякої сучасний прилад не замінить чуйного й уважного ставлення до хворого.

Вітаючи медичних працівників з професійним святом голова районної ради Сергій Панов висловив глибоку повагу та слова вдячності за неоціненний вклад лікарів, медичних сестер та іншого персоналу в життя кожного громадянина нашого району побажавши успіхів, розвитку, достатку, щасливих та довгих років життя вистелених людською вдячністю та довірою.

Голова райдержадміністрації Володимир Шаров в своїй промові запросив всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про почесного громадянина Богодухівського району, ортопеда-травматолога хірургічного відділення Богодухівської центральної районної лікарні Анатолія Лагодюка, який залишив після себе незгасний слід в історії Богодухівського району.

До урочистих привітань також приєдналися: народний депутат України Олександр Біловол, депутат Харківської обласної ради Тетяна Біловол, депутат Харківської обласної ради Микола Пушкар, міський голова Микола Голуб, головний лікар КУОЗ «Центральна районна лікарня» Микола Грищенко, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталій Прошутя та голова райкому профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Петриніна.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у розвиток медичної галузі району, високий рівень професійної майстерності і відданість справі та з нагоди професійного свята кращих працівників медичної галузі нагородили Почесними грамотами та Подяками Богодухівської районної державної адміністрації та Богодухівської районної ради, Почесними грамотами Харківської обласної ради.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, із додаткових коштів районного бюджету Сергій Панов та Володимир Шаров вручили медичним працівникам сертифікати на придбання медичного обладнання:

- цифрового панорамного дентального рентгенівського апарату I-Max Touch Ceph;

- апаратури для радіотерапії, механотерапії, електротерапії та фізичної терапії для фізіотерапевтичного відділення;

- оснащення кабінету телемедицини для поліклінічного відділення;

- оснащення кабінету телемедицини для стаціонарного відділення КНП «Богодухівська центральна районна лікарня».

По завершенню урочистої частини відбувся святковий концерт за участі талантів Богодухівщини та Народної артистки України Катерини Бужинської.