Святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України!

23.08.2019

23 серпня, напередодні Дня Незалежності країни, вже 15-й рік поспіль українці традиційно вшановують головний символ – Державний Прапор України.

Це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність та самостійність.

Благородній синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують працю наших людей від сходу до заходу, півночі на півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн та майорить Державний Прапор.

Біля погруддя Т.Г. Шевченка, батька українського вільного слова та думки, відбулося вшанування Державного Прапора разом з заступником голови районної ради Романом Ярошенком, першим заступником голови райдержадміністрації Валентиною Зиряновою, працівниками організацій, установ, підприємств та школярів початкових шкіл, які прикрашали свято своїми різнобарвними традиційними вишиваночками.

Почесною грамотою районної ради та райдержадміністрації за значні заслуги у становленні незалежності України, вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Богодухівщини, активну участь у громадсько-політичному житті району, сумлінне служіння Українському народу та з нагоди 28-ої річниці Незалежності України нагородили: Олега Кісенка – кандидата в майстри спорту з таеквон-до ІТФ, переможця Чемпіонату України з таеквон-до 2019 року; Лілію Криворучко – керівника народного хору «Українська пісня» КЗ БРР «РАЙОННИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ»; Олену Назаренко – вчителя закладу загальної середньої освіти КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2» БОГОДУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ.

Також урочисто привітали та вручили паспорти юним громадянам України, які отримали не тільки документ про громадянство, а й честь жити у вільній, соборній, незалежній країні.

Урочисте святкування закінчилося партіотичною ходою та енергічним, співучим, танцювальним флешмобом на площі Соборності, який підготували танцювальний колектив «Надія» та народний вокальний гурт «Душа».