Спільна робоча нарада керівництва району

10.12.2020

За ініціативою голови районної ради Юрія Яцини та голови райдержадміністрації Анатолія Рисцова 10 грудня було проведено спільну робочу нараду з питань вирішення передачі комунальних установ від районної ради до Богодухівської міської ради.

Активну участь у нараді також взяли міський голова Володимир Бєлий, заступник голови райдержадміністрації Рамаз Гамбарашвілі, представники сектору освіти та працівники районної ради і райдержадміністрації.

Головним питанням для обговорення стало передача освітніх комунальних установ, адже з нового бюджетного 2021 р. всі державні освітні субвенції будуть надходити в бюджет до Богодухівської територіальної громади. Районні ради не матимуть законних підстав для подальшого фінансування закладів освіти, тому передачу шкіл, закладів ДНЗ, як юридичних осіб, необхідно провести в дуже короткий термін, для забезпечення подальшої успішної організації навчального року та функціонування освітніх установ.

Під час обговорення було напрацьовано план невідкладних дій, які вже зараз починають виконуватися районною радою, міською радою та райдержадміністрацією.

Також, голова районної ради Юрій Яцина вніс пропозицію щодо невідкладного скликання ІІ позачергової сесії Богодухівської районної ради VIII скликання, орієнтовно відбудеться 17.12.2020 р., у процесі якої будуть розглянуті питання передачі комунальних установ.