Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

15.02.2023

Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

15 лютого Україна вшановує своїх співвітчизників — учасників бойових дій на території інших держав – воїнів інтернаціоналістів.

Війна в Афганістані 1979-1989 років була одним із злочинів комуністичного режиму, який забрав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі  ідеї, та інтереси. Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну. Кожен, хто достойно пройшов через пекло Афганістану, заслуговує на шану.

Факт, що нинішня Україна стала жертвою російської агресії, спонукає до переосмислення подій тих часів. Тому цей день має стати днем пам‘яті і визнання історичних помилок.

Сьогодні ми віддаємо данину мужності та відваги різним поколінням воїнів – афганцям, учасникам бойових дій на території  інших держав, нинішнім захисникам української державності.

Глибоко вдячний ветеранам війни в Афганістані, які маючи бойовий досвід, були серед тих, хто дали відсіч російській агресії у 2014 році, стали учасниками волонтерського руху, нині воюють на передовій.

Вклоняюся подвигу тих, хто вижив, вистояв наперекір усім смертям та перед світлою пам’яттю усіх, хто загинув. Ваші ратні і трудові досягнення, героїзм, вірність обов’язку служать і завжди служитимуть яскравим прикладом для молодого покоління.

Щиро бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, мирного блакитного неба, щастя, достатку, злагоди, оптимізму і незгасимої віри в нашу перемогу!

Голова Богодухівської районної ради
Юрій ЯЦИНА