Шановні працівники архівних установ!

24.12.2023

Вітаю вас з професійним святом – Днем працівників архівних установ України.

Роль архівістів набула особливого змісту, адже сьогодні необхідно зібрати й забезпечити зберігання для майбутніх нащадків кожний цінний документ, який свідчить про епоху перетворень, розвиток територіальної громади, найрізноманітніші трансформації та найважливіші події.

Завдяки вашій скрупульозній роботі, терпінню, наполегливості, джерела національної пам’яті українського народу зберігаються на віки, поєднується нерозривний зв’язок минулого, сьогодення і майбутнього. А це вся хроніка подій, історія як конкретних людей, так і цілих родин та видатних родоводів, міст і селищ, що їх плекають працівники архівних установ: зберігають, комплектують та ведуть облік необхідних документів.

В архіві зберігаються сотні мільйонів одиниць безцінних історичних матеріалів, життєво важливих документів мешканців громади, і кожен з них потрібний, щоб принести користь конкретній людині, установі, країні. До архіву звертаються не лише науковці, краєзнавці, установи, організації, а й сотні людей зі своїми життєвими проблемами і непростими питаннями. Завдання працівників архівів – задовольнити всі запити та потреби, надати відповідні документи.

Вдячні за вашу роботу в такий не простий, проте дуже важливий для України період. Попри постійні обстріли та перебої з електроенергією, ви наполегливо працюєте, щоб зібрати і зберегти документи й факти історії незламності українського народу. 

Висловлюю вам слова глибокої вдячності за працю і турботу про надійне збереження архівної спадщини. Переконаний, що ви й надалі збагачуватимете кращі традиції своєї професії, віддано і сумлінно служитимете обраній справі.

Сьогодні бажаю нам, перш за все, Перемоги на всіх фронтах – і тим, хто зі зброєю в руках нині боронить нашу рідну землю, і тим, хто зі стосами документів зберігає та примножує нетлінні духовні надбання рідного народу. Зичу аби ваша важлива праця завжди була плідною та натхненною, дарувала вам радість та задоволення. Бажаю вам міцного здоров’я, мирного неба, родинного добробуту, благополуччя, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому. Нехай злагода і достаток панують у ваших родинах.

Голова районної ради

Юрій ЯЦИНА