Розпочато відбір проєктів в рамках фінансової угоди «Програма з відновлення України»

13.01.2022

Міністерство розвитку громад та територій України, відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.12.2021 № 1324, оголосило про участь у відборі проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції, в рамках Фінансової угоди «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком. Про це повідомили в міністерстві.

Відповідно до вимог Порядку пропозиції щодо проєктів, що фінансуватимуться за рахунок субвенції, подаються органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади/виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Програма поширюється на Донецьку, Луганську області (територію підконтрольну Уряду України), суміжні з ними Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Херсонську області, а також Київську (крім м. Київ), Одеську, Полтавську області, в яких за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, значна кількість внутрішньо переміщених осіб.

Субвенція надається на:

- будівництво (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) громадських будівель (лікарень, шкіл, дитячих садочків, об’єктів спорту, будинків культури, будівель державних адміністративних органів, центрів безпеки тощо), житлової інфраструктури для внутрішньо переміщених осіб.

- забезпечення водопостачання та водовідведення, центральне теплопостачання

- будівництво (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) транспортної інфраструктури (мостів, доріг місцевого та регіонального значення із заміною застарілих транспортних засобів). 

Пропозиції про участь у відборі проєктів з додатковими матеріалами необхідно подати в строк до 04 лютого 2022 року включно надіславши їх офіційно через систему електронної взаємодії органів влади та на електронну адресу proekt.eib2022@minregion.gov.ua

Джерело інформації: Харківська обласна рада