Різдвяний концерт до 100-річчя створення Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І. Майбороди в селищі Шарівка

09.01.2019

100-річчя Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І. Майбороди не просто визначна дата – це прожите століття в якому капела пройшла нелегкий шлях – революції, війни, репресії, голодомори, відлиги і хуртечі, творчі злети і періоди мовчання, еміграцію і табори остарбайтерів, жахіття сталінщини і хрущовські зачатки демократизації суспільства, застій брежнєвізму і пострадянські часи, позначені багатьма, як позитивними, так і негативними явищами.

І не дивлячись на всі ці, здавалось би, вбивчі перепони ми досі маємо можливість насолоджуватися співом та музикою національного українського інструменту. 08 січня, в селищі Шарівка відбувся святковий Різдвяний концерт Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І. Майбороди засновником якої був житель селища Шарівка –  Василь Ємець.

Заснована капела в часи гетьмана Павла Скоропадського, на той час у складі хору було 8 чоловік. На сьогодні ж це 90 талановитих музик, які радують нас своїми творчими надбаннями.

Слова батька капели, Василя Ємця, заворожують своєю глибиною: «Народ так довго живе, як довго живе його національне мистецтво……і так довго, як житиме в Україні кобзарство, не страшні для українського народу ні Соловки, ні Колими, ні тюрми, ні тортури, ні самі розстріли новітніх лицарів-кобзарів.»

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.