РІК НАШОЇ НЕЗЛАМНОСТІ

24.02.2023

Звернення голови Богодухівської районної ради Юрія ЯЦИНИ

Шановні мешканці Богодухівського району!

Рано вранці 24 лютого 2022 року підло і підступно, ненависно і криваво розпочалось широкомасштабне вторгнення росії в Україну, геноцид агресора рф відносно мирних, привітних, гостинних завжди, зовсім маленьких і юних, молодих і дорослих, сивочолих українців, розділивши наше життя на «до» і «після», відкривши для кожного з нас свій непохитний фронт національного спротиву, направлений на збереження національних цінностей, прав і демократичних свобод.

Минув рік від початку жорстокої та невиправданої російської загарбницької війни, яка принесла невимовні страждання народу України, порушила  мир у Європі та вплинула на людей в усьому світі через продовольчу та енергетичну кризу.

Рік хвилювання, надії і великої впевненості, що правда за нами і ми її боронитимемо. Цей рік був безумовно складним, але він вкотре виявив силу нашого духу, здатність до немислимої самоорганізації. Українці в Україні та у всьому світі як ніколи об’єднані, вони безстрашно та відчайдушно стоять на захисті своїх родин та своєї Батьківщини.

Ми вистояли й надихнули весь світ своєю рішучістю. Для нашого народу незалежність і свобода – серед найвищих цінностей, які ми захищаємо ціною власних життів.

Сьогодні ми сильні, зібрані, вмотивовані, щоб продовжити боротьбу заради вільного, мирного життя. Щодня ми стаємо ближчими до нашої Перемоги. Тож нехай нашої наполегливості  вистачить надовго.

За офіційними даними від початку повномасштабної війни Богодухівщина втратила - 143 захисника, які віддали своє життя на полі бою з окупантами. Золочівська громада постраждала найбільше - під час бойових дій зруйновано та пошкоджено чимало житлових будинків і господарських споруд, від ворожих обстрілів загинуло – 74 мирних жителі.

Вічна пам’ять і вічна шана усім невинно загиблим жертвам від російської агресії. Шана і повага Героям, які боролися і віддали життя за долю України і її майбутнє. Слава і честь тим, хто сьогодні боронить нашу країну, мужньо захищає кордони держави, відстоює її свободу та територіальну цілісність. Щиро бажаю нашим воїнам – терпіння, витримки та Божого захисту.

Висловлюю безмежну вдячність нашим героїчним ЗСУ, бійцям територіальної оборони, медикам, ДСНС, поліції, волонтерам, працівникам комунальних служб, енергетикам, переміщеним особам та всім мешканцям Богодухівського району, хто спряв і сприяє нашій майбутній перемозі.

Зичу кожному з вас непереможної сили духу, всеперемагаючої віри в нашу перемогу над російським агресором, миру та спокою нашій неньці Україні. Пам’ятаймо, що у єдності наша сила.

Слава ЗСУ! Слава Героям! Слава Україні та її народові!... Разом переможемо!

З повагою до всіх Вас, Вашої невтомної праці,
військової звитяги Захисників і Захисниць,
Голова Богодухівської районної ради
Юрій ЯЦИНА