«Разом в майбутнє» - до Перемоги!

11.12.2023

Сьогодні голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина разом із представником Харківської обласної ради Максимом Лебеженком, головами місцевих громад та керівниками установ відкрили в трьох громадах району сім міні-проєктів – переможців обласного конкурсу «Разом в майбутнє» та конкурсу «Ефективна медицина в громаді». За дорученням голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко конкурсантам були урочисто вручені сертифікати про успішну реалізацію проєктів.

Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році було передбачено 40,0 млн гривень.

У 2023 році 44 проєкти обрано переможцями конкурсу. Загальна сума необхідна для реалізації зазначених проєктів становить 80,8 млн гривень (100%), у т.ч. обсяг фінансування з обласного бюджету 39,8 млн гривень (49,2%).

В рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє» відкрили чотири проєкти:

В Богодухівській громаді:

 - проєкт «Модернізація водогонів за рахунок енергії природи»

Конкурсант – Богодухівська міська рада (керівник – БЄЛИЙ Володимир Миколайович).

Бюджет проєкту становить 1 796,6 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 898,3 тис. гривень (50%);
  • з міського бюджету 898,3 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту придбано та встановлено сонячні електростанції в 5 населених пунктах громади: с. Губарівка, с. Полкова Микитівка, смт. Гути, смт. Шарівка та в ЦРЛ Богодухівської міської ради.

- проєкт «Разом створимо зону комфорту для малят»

Конкурсант – «Благодійна організація «Благодійний фонд Олександра СКОРИКА» (Керівник – Скорик Олександр Олексійович)

Бюджет проєкту становить 458,7 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 229,3 тис. гривень (50%)
  • з міського бюджету 229,3 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту проведено відновлення та ремонт групового та спального приміщення у КЗ «Богодухівський заклад дошкільної освіти» (ясла-садок) № 6 «Дзвіночок» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області».

В Краснокутській громаді:

  • проєкт «Відновлення якісних медичних послуг шляхом надання реабілітаційної допомоги для військовослужбовців та цивільного населення, постраждалого внаслідок бойових дій».

КонкурсантГромадська організація «ГРІН АРТ ТУР» (керівник – ПАЗИЧ Микола Миколайович).

Бюджет проєкту становить 1 021,8 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 715,2 тис. гривень (70%);
  • з міського бюджету 306,5 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту придбано реабілітаційне обладнання: кулі гімнастичні, диски корекційні, вертикалізатори, напівсфери балансувальні, бігові доріжки, драбина гімнастична, сходи для навчання, слінг терапія kinesis, кушетки для КНП «Краснокутська центральна районна лікарня» Краснокутської селищної ради.

У Валківській громаді:

- проєкт «Потужна спецтехніка на благо громади»

Конкурсант – Валківська міська рада (керівник – СКРИПНІЧЕНКО Валерій Володимирович).

Бюджет проєкту становить 1 398,9 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 699,4 тис. гривень (50%);
  • з міського бюджету 699,4 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту придбано бульдозер LIEBHERR PR732 BL для КП «Благоустрій» Валківської міської ради.

 

Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році було передбачено
20,0 млн гривень.

Переможцями конкурсу визнано 31 проєкт на загальну суму
36,2 млн гривень, у т.ч. фінансування з обласного бюджету
19,5 млн гривень (54%).

В рамках обласного конкурсу «Ефективна медицина в громаді» відкрито три проєкти:

В Богодухівській громаді:

- проєкт «Ремонтно-відновлювальні роботи із капітального ремонту неврологічного відділення з реабілітаційними ліжками та інсультним блоком комунального некомерційного підприємства Богодухівська центральна районна лікарня Богодухівської міської ради по вул. Миколи Амосова, 3 в м. Богодухові Богодухівського району Харківської області»

Конкурсант – Богодухівська міська рада (голова –БЄЛИЙ Володимир Миколайович)

Бюджет проєкту становить 1 964,8 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 700 тис. гривень (35,6%);
  • з міського бюджету 1 164,8 тис. гривень;
  • кошти партнерів  99,9 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту проведено капітальний ремонт неврологічного відділення КНП Богодухівська центральна районна лікарня Богодухівської міської ради. Придбано підйомники для інвалідів, функціональні ліжка, візки для перевезення хворих, холодильники, штативи медичні.

В Краснокутській громаді:

- проєкт «Оснащення офтальмологічного кабінету за рахунок відновлення ефективних медичних послуг» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

Конкурсант – Краснокутська селищна рада (голова – КАРАБУТ Ірина Олександрівна)

Бюджет проєкту становить 880,8 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 563,7 тис. гривень (64%);
  • з міського бюджету 264,2 тис. гривень;
  • кошти ФОП Заєць О.С 52,8 тис. гривень.

В рамках реалізації проєкту придбано цифрове обладнання для офтальмологічного кабінету Краснокутської ЦРЛ, а саме: ультразвукова діагностична система з ультразвуковим зондом DGH Flex B-Scan Probe 12.5 VHz DGH 1912 у комплекті з ноутбуком та програмним забезпеченням Wіndows 10 Pro, інфрачервона фундус-камера NFC-700, стіл електропідйомний YT-2A.

У Валківській громаді:

- проєкт «Створення центру громадсько-сільської реабілітації на базі КНП «Валківська центральна районна лікарня» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

Конкурсант – Валківська міська рада (голова – СКРИПНІЧЕНКО Валерій Володимирович)

Бюджет проєкту становить 986,6 тис. гривень в т.ч. фінансування:

  • з обласного бюджету 690,6 тис. гривень (70%);
  • з міського бюджету 246,0 тис. гривень;
  • кошти СТОВ «Ніка» 50 тис.грн.

В рамках реалізації проєкту створено реабілітаційний центр на базі КНП «Валківська цетральна районна лікарня», придбано 23 од. спеціалізованого реабілітаційного обладнання.

Богодухівська районна рада щиро дякує всім місцевим громадам Богодухівського району, які в цьому непростому році взяли участь обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» та в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді» ініційованого Харківською обласною радою. Дякуємо всім учасникам реалізації міні-проєктів, конкурсантам, розробникам, місцевим радам Богодухівського району – учасникам конкурсів, керівникам установ, тим, хто активно долучився до роботи, приклав багато зусиль для успішного завершення проєктів. Особлива подяка координаторам конкурсів від Харківської обласної ради – голові обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко, ії заступникам, виконавчому апарату, депутатам обласної ради та всім причетним.

Слава Україні! Слава її героям!