Привітання з Днем Соборності України!

22.01.2020

Шановні громадяни Богодухівщини!

Сьогодні, 22 січня, ми черговий раз відзначаємо День Соборності України. Саме цього дня в 1919 році здійснилася мрія багатьох поколінь українських патріотів – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Акт Злуки, закріплений в універсалі директором УНР, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали наші кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок нашого минулого. Не припиняється вона і тепер.

Ми маємо усвідомлювати, що лише в єдності дій та соборності душ можна досягнути величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Нехай же наша спільна діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу.

У День Соборності України бажаю Вам добра та щастя, здоров’я та наснаги!

Заступник голови районної ради                                                                    Роман Ярошенко