Про хід реалізації мініпроєктів – переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє»

09.06.2020

Вже багато років поспіль Харківська обласна рада, разом з органами місцевого самоврядування та громадами області успішно проводить обласний конкурс мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Мета конкурсу – сприяння громадам Харківщини у комплексному розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру та створення умов для підвищення активності громад.

Для участі у проекті від Богодухівського району було подано 14 заявок. За результатами рейтингового оцінювання перемогу одержали 9 мініпроєктів, з них 6 проектів Богодухівської міської та 3 проекти Богодухівської районної рад.

Цього року районна рада реалізує та співфінансує три освітянських проекти.

Проект Батьківської ради по впровадженню мініпроєкту «У праці життя і краса людини» Богодухівської гімназії № 1 передбачає проведення реконструкції комбінованої майстерні ліцею із застосуванням новітніх технологій та матеріалів. На теперішній час стан майстерні є незадовільним, що пояснюються регулярним підтопленням приміщення та застарілим обладнанням. Проект спрямований на створення сучасних умов для праці та розвитку дітей, диктованих часом. Надалі планується подальше нарощення потужностей технічного оснащення закладу освіти.

Проект направлений на залучення дитячого колективу, батьківської громади, жителів міста Богодухова, сіл Заброди та Лозова Богодухівського району до різноманітних видів продуктивної праці, виявлення та розвиток індивідуальності в праці та її суспільно корисну спрямованість.

Загальна вартість реалізації мініпроєкту – 292268 грн., з них кошти Харківської обласної ради – 146134 грн., кошти районного бюджету – 131520,6 грн., кошти конкурсанта – 14613,4 грн.

Проект батьківської ради Богодухівського ліцею № 3 Богодухівської районної ради «Комфорт дитини – спокій усієї родини!» спрямовано на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов для усіх здобувачів освіти ліцею, педагогічних працівників. В рамках проекту передбачені дійові заходи пов’язані з капітальним ремонтом шкільних туалетів та каналізації, модернізації внутрішньої системи водовідведення ліцею, облаштування зон для роздільного збору сміття. Це дозволить підвищити ефективність безпеки дітей, знизити рівень їх захворюваності, розвиватиме екологічне мислення молоді задля забезпечення покращення екологічного стану території.

Загальна вартість реалізації мініпроєкту – 300000 грн., з них кошти Харківської обласної ради – 150000 грн., кошти районного бюджету – 135000 грн., кошти конкурсанта – 15000 грн.

Проект батьківської ради Крисинського НВК «Спорт, доступний кожному» спрямований на розширення спектру спортивних послуг. В ході реалізації проекту передбачається оновлення спортивного обладнання,  інвентарю у спортивному залі та на спортивному майданчику для зайнять фізичною культурою та спортом шляхом придбання сучасного, сертифікованого, екологічно чистого обладнання. Метою мініпроєкту є формування умов для розвитку спорту та здорового способу життя.

Загальна вартість реалізації мініпроєкту – 222600 грн., з них кошти Харківської обласної ради – 111300 грн., кошти районного бюджету – 55650 грн., кошти Крисинського сільського бюджету – 44520 грн., кошти конкурсанта – 11130 грн.

На сьогодні всі учасники вже отримали кошти з бюджету та розпочали реалізацію своїх ідей. Закінчення робіт та відкриття проектів планується до початку вересня.

А головним результатом реалізації мініпроєктів буде сформована у такий спосіб непохитна віра і впевненість громади у власні сили, активність, креативність за об’єднаної підтримки місцевих рад.