Постійна комісія з питань бюджету узгодила перелік доріг місцевого значення, які будуть ремонтувати цього року

17.01.2022

На засіданні постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради були розглянуті пропозиції Харківської обласної державної адміністрації щодо ремонту доріг місцевого значення.

Пропозиції стосувались розподілу коштів субвенції з державного бюджету на фінансове забезпечення ремонту доріг комунальної власності на 2022 рік, та перелік цих доріг.

Як проінформував директор ДП "Дороги Харківщини" Ігор Турченко, по всім дорогам, які увійшли до переліку, пролягають маршрути шкільних автобусів та автобусні маршрути загального користування.

«Зокрема, до переліку включена дорога Валки - Пархомівка (Богодухівський район), на ремонт якої виділяється 67 млн грн. Об’єкт знаходиться в аварійному стані. Дорога з’єднує дитячий садочок, школу та Пархомівський музей, який буде ремонтуватись цьогоріч, як історична пам’ятка.

У перелік також увійшла дорога Золочів – Козача Лопань, на якій торік відремонтували аварійний міст. Це також шкільний та автобусний маршрут. Заплановані роботи дозволять повністю завершити ремонт дороги.

У Куп’янському районі запланований ремонт дороги Старий Салтів – Приколотне. Цю дорогу ремонтуємо вже третій рік, а в цьому році – планується довести ремонт до кордону з Великобурлуцькою громадою. Наголошу, що по цій дорозі жителі Великого Бурлука їздять у Вовчанську районну лікарню», - повідомив Ігор Турченко.

Голова комісії з питань бюджету Людмила Немикіна зазначила, що керівництво ДП «Дороги Харківщини» ретельно підходить до вибору об’єктів для ремонту.

«З року в рік стан доріг області покращується У бюджеті на цей рік закладена значуща сума коштів на розв'язання проблеми ремонту доріг. Сподіваємось, що мешканці громад області відчують, що можливості місцевих транспортних артерій, а особливо ті, де пролягають шкільні маршрути, будуть достойними», - сказала голова комісії з питань бюджету.

Джерело інформації: Харківська обласна рада