Польща –Україна. Перспективи співпраці.

27.04.2016

27 квітня відбувся круглий стіл «Реформа місцевого самоврядування. Розвиток сільських територій та рішення з енергоефективності. Досвід Республіки Польща та перспективи співпраці» за участю Лєщінського Влодзімежа – консула з економічних та політичних питань Генерального Консульства Республіки Польща у м. Харкові, Баринової Діани Семенівни, керівника Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування, В’ячеслава Новікова, екс-керівник Бюро торговельного радника Міністерства економіки Республіки Польща, Нестеренка Віктора Вікторовича, заступника голови правління ГО «Польсько-українська аграрна асоціація».

Відкрили круглий стіл голова районної державної адміністрації В.А.Шаров, керівник апарату районної державної адміністрації Л.М.Іванова, голова районної ради С.Ф.Панов та Богодухівський міський голова М.В.Голуб. Вони привітали польських гостей та керівників місцевого самоврядування, а також керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, присутніх на засіданні. У ході заходу обговорена низка питань, а саме: практичні аспекти реформи місцевого самоврядування, добровільне об’єднання територіальних громад та розвиток сільських територій, досвід Польщі щодо реформи місцевого самоврядування, створення умов для спроможності громад та енергоефективності й розвитку агробізнесу.

Активну участь в обговоренні питань взяли Петропавлівський сільський голова В.М.Стойчик, Крисинський сільський голова В.А.Бобрик, Сухининський сільський голова М.В.Горбунов, а також депутат обласної ради О.В.Львова. З польської сторони надано ряд пропозицій щодо економічного розвитку району, серед яких і співпраця в частині енергоефективності, реалізації проектів, аграрний бізнес та сприяння проведенню децентралізації та добровільному об’єднанню територіальних громад.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.