Пленарне засідання ХVІ сесії Богодухівської районної ради VІІІ скликання – важливі рішення задля співпраці і координації спільних зусиль в частині національного спротиву

07.09.2023

Сьогодні відбулось пленарне засідання чергової ХVІ сесії Богодухівської районної ради VІІІ скликання.

Перед початком сесії депутати на спільному засіданні постійних депутатських комісій попередньо опрацювали десять питань порядку денного, внесли зміни до попередніх рішень ради, до районного бюджету на 2023 рік та рекомендували ці проєкти затвердити на пленарному засіданні сесії районної ради.

Перед початком розгляду питань порядку денного депутати заслухали актуальну інформацію начальника Богодухівської районної військової адміністрації Анатолія Рисцова щодо ситуації у районі в умовах воєнного стану та спільних пріоритетах і завданнях до кінця 2023 року.

Депутати в ході сесії затвердили рішення з 10-ти запропонованих питань.

Заслухали інформацію Богодухівської райдержадміністрації про хід виконання Програми фінансової підтримки Богодухівської районної державної  адміністрації  Харківської  області в умовах воєнного стану на 2023 рік та внесли відповідні зміни та доповнення до неї.

Внесли  відповідні зміни до районного бюджету Богодухівського району Харківської області на 2023 рік.

Взяли до відома та подальшого використання в своїй діяльності інформацію голови Богодухівської районної ради Юрія Яцини про результати комплексного аудиту Рахункової палати України щодо ефективності використання Богодухівською районною радою субвенції з державного  бюджету місцевим бюджетам  на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень.

Достроково припинили повноваження депутатів районної ради  за особистою заявою – Корби І.В., Ковтун Н.Л., Бабенка Ю.О.

У зв’язку з припиненням повноважень депутатів, в тому числі голови постійної комісії з питань бюджету, депутати районної ради підтримали кандидатуру Пушкаря Миколи Борисовича на зайняття цієї посади, як досвідченого фахівця, депутата районної та обласної рад попередніх скликань.

В «різному» головний спеціаліст виконавчого апарату районної ради Оксана Бабенко акцентувала увагу на особливостях проведення у 2023 році деклараційної компанії для депутатів районної ради в умовах воєнного стану.

Сьогоднішнє пленарне засідання сесії районної ради продемонструвало і  стало реальним підтвердженням єдності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на субрегіональному рівні в частині національного спротиву, протистоянню навалі агресора та спільному вирішенню питань місцевого та районного значення. Депутати районної ради, які обрані з п’яти територіальних громад Богодухівського району, є надійними помічниками і координаторами щодо впровадження сучасної оборонної національної стратегії та реальним інструментом допомоги мешканцям громад і ВПО, територіальній обороні і ЗСУ та посередниками взаємодії і співпраці між районною і місцевою владами.

З матеріалами ХVІ сесії Богодухівської районної ради VІІІ скликання ви можете ознайомитись на офіційному сайті Богодухівської районної ради.