Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою

28.12.2018

28 грудня відбулася нарада з питання моделювання укрупнення районів у Харківській області в якій прийняли участь голова районної ради Сергій Панов, голова райдержадміністрації Володимир Шаров, депутати Харківської обласної ради Ольга Львова та Анатолій Васенін, депутатський корпус районної ради, міський, селищні, сільські голови, громадськість та представники засобів масової інформації, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

З порядком денним: «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Харківщини». 17 грудня на круглому столі в Харківській обласній раді була запропонована схема укрупнення районів Харківської області, зокрема запропоновано об’єднати Богодухівський, Валківський, Коломацький, Краснокутський та місто Люботин з центром в місті Валки, а також варіант мінрегіонбуду де Харківська область поділяється на 4 райони і Богодухівський район відноситься до району з центром в м. Харків.

В процесі довготривалої дискусії прийняли рішення відхилити пропозицію запропоновано Харківською обласною радою та внести пропозицію Харківській обласній раді щодо створення району в який будуть входити Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Коломацький райони з центром м. Богодухів, так як Богодухівський район має вигідне географічне положення, є більш економічно розвинутим, більший по території та кількості населення від інших районів, крім того через район проходить залізничне сполучення з 3-ма залізничними станціями, побудована сучасна лікарня з необхідним сучасним клініко-діагностичним обладнанням і продовжує розвиватися, має переваги в розвитку промислових підприємств.

Ми будемо аргументовано доводити перспективність та правильність прийняття такого рішення. Наступна нарада відбудеться 03 січня 2019 року уже з обговоренням конкретних аргументів якими ми будемо оперувати в Харківській обласній раді.